söndag, april 04, 2010

Kristna får inte (april)luras

Välkommen till LjugBloggen

Ibland kan det vara rätt bra med fördomar, speciellt om man kan utnyttja dem.

På gymnasiet var jag hjälpledare vid konfirmandarbetet i Nätra församling.

Varje höst åkte konfirmandgruppen på ett helgläger på Dekarsögården där det bland annat vankades en reflexvandring (eller spökvandring om man så vill).

Vi tog ner konfirmanderna i grupper om 5-6 stycken till källaren, där berättade vi att de skulle på en helt ofarlig vandring i skogen. De fick instruktionen att inte lämna den reflex de stod vid innad de hittat den efterföljande refexen med sin ficklampa och att absolut ingenting skulle hände dem där ute i skogen.

Trots att ingenting farlig skulle hända ville domkapitlet att vi skulle ta upp kontaktuppgifter till konfirmandernas anhöriga. Så konfirmanderna fick uppge telefonnummer till föräldrar, mostrar, morbröder, fastrar, farbröder, far- och morföräldrar och grannar. Vi försäkrade dem om att vi inte skulle behöva numren, det var bara domkapitlet som var väldigt väldigt försiktiga (redan här såg de flesta rätt skärrade ut).

Vidare berättade vi att vi hade fått tillgång till en ny spårningsmaskin från Försvarets forskningsanstalt (Ö, en annan ledare hade gjort lumpen och vi hade planterat att han hade kontakter på FOA).

Vi försäkrade konfirmanderna om att även den här försiktighetsåtgärden var helt onödig eftersom det inte fanns något farligt ute i skogen. Sedan satte vi fast en kodningsbar remsa (grönt presentsnöre) i deras pannor och koda dem med en kodningsapparat (en gammal fjärrkontroll som både lyste och pep när man tryckte på knapparna).

Därefter dubbelkollade vi så att alla numren till deras anhöriga stämde, skickade ut dem i skogen med uppmaningen att alltid hålla ihop gruppen, sedan hämtade vi ner nästa grupp till källaren.

I skogen väntade både vitklädda och kamouflerade KU:are men de behövde inte göra så mycket för att de stackars konfirmanderna skulle skrika av skräck.

Läs mer om kristna som luras
Kyrkans Tidning


Dagens FRA:are – download torrent Piracy Jihad Jane
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe! Vet inte vad som var grymmast- när en viss Peter hängde knäveck ovan stigen och ryckte flickorna i håret när de passerade eller när jag väste ett svagt "buuu" en centimeter från passerade kidz! Vill även minnas att ett gammalt skjul riggades med ljud en höst... /annie

Cecilia N sa...

I scouterna hade vi något liknande för oss. Men de fick ha med sig en lykta à la fotogensort, just för att ha svårt att se ut i mörkret utanför ljuset runt dem.

Vi hängde upp en filt som vi *Woff!* släppte ner framför dem.
Sen drog vi upp filten med repet som vi fäst i den och inväntade nästa grupp ...

Bloggblad sa...

Det är ju nästan grymt... Jag gjorde en liknande promenad med min första åk 6. De var helt hysteriska innan de kom runt den knappa kilomtern med reflexmarkeringar. Och då hade vi varken koder eller telefonnummer... :)

Bloggblad sa...

HAHAHAHA - jag hade helt missat det där i KT. Kanonbra - såna skämt är helt underbart galna. Jag gilar inte aprilskämt där man måste skämmas för att ha blivit lurad.