fredag, augusti 27, 2010

Intressant nominering till Kristallen

Välkommen till NomineringsBloggen

Hade tänkt skriva om att Olympiska Vinterstudions Uppvärmningen är nominerad till webb-tv priset på Kristallen när spektaklet sänds i TV4 3 september och att de självklart måste vinna.

Men så såg jag att Uppdrag granskning kan vinna pris i kategorin Årets fakta- och aktualitetsprogram för "Den andra våldtäkten" och kom att tänka på en sak som min gode vän Annie sa i somras angående det Lennart Kempe sa när han blev intervjuad. Vi vet inte om han har varit i kontakt med pojkens familj, om han kanske träffade dem och hade samtal med dem efter det som hänt. Med det i åtanke var vi helt klart många som dömde Kempe väldigt fort och väldigt hårt när vi såg programmet.

Titta
Best of Uppvärmningen
Best of Johan Ejeborg

Läs mer
Expressen Kristallen SVT

FRA:are – download torrent Piracy HA
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Marianne sa...

Det de tog upp är ett otroligt vanligt fenomen som skev över hela Sverige. Samma sak kan man läsa om i fall efter fall i boken "Flickan och skulden". Så det var viktigt att de tog upp det. Det var kanske också viktigt att de vinklade storyn för att få folk att verkligen vakna och ilskna till.

Men tyvärr förekom det så otroligt många faktafel och halvsanningar i programmet att jag inte vill att de ska få pris för det. T.ex. så hade en pojke i klassen samma namn som det fingerade namn man använde på våldtäktsmannen. Han fick efter programmet stå ut med hemska trakasserier, bl.a. mordhot. Det hade enkelt kunnat undvikas.

Vonkis sa...

Marianne
Det var absolut bra att UG tog upp fallet men jag skäms över att jag var så snabb att klanka ner på Kempes uttalande, att jag och många med mig, inte tänkte längre än näsan räcker. Låt säga att Kempe har varit i kontakt med pojken och hans familj, vad skulle han då ha sagt i programmet utan att förstöra relationen med familjen?

Andelieb sa...

Tyvärr känns UG så gott som alltid för svart-vitt för mig. Det finns de "bra människrona" och de "dåliga" i deras reportage och de visar tydligt vilka vi ska tycka om och vilka vi ska förfasas över. Därför ser jag faktiskt inte programmet och har inte gjort så på länge.

Det är synd för många frågor som behandlas är, som redan skrivits, mycket viktiga att belysa.