torsdag, oktober 18, 2012

För Sverige i tiden

Välkommen till KungaBloggen

För lite drygt ett år sedan var kungen i Saudiarabien för att dela ut förtjänsttecknet Bronsvargen till sin saudiske kollega kung Abdullah. Det kändes tydligen helt ok för kungen att hylla en diktator i ett land där kvinnor måste ha tillstånd från sin manliga förmyndares för att kunna jobba, studera, resa eller gifta sig och där kvinnor riskerar spöstraff om de kör bil.

Uppenbarligen ser kungen inte heller något problem med att det i Saudiarabien är ok att halshugga homosexuella, kvinnor anklagade för häxeri och trolldom (som inte finns definierade som brott i den saudiska lagstiftningen) eller den som överger islam som religion.

Men någonstans måste även vår kung dra gränsen, även Carl XVI Gustavs moraliska kompass aktiveras mellan varven.

Uppenbarligen var det en fältbiologs kamp för att rädda ett unikt naturområde som fick kungen att känna Hit men inte längre, nu får det vara nog.


Läs mer
Kungligt nej
Aftonbladet Aftonbladet
DN DN DN
SR Ekot
SvD

Kungligt ja
DN DN
Amnesty

Miljöpolitik
DN
Supermiljöbloggen

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anonym sa...

Jo, vår konung ska ju dela ut priser till dom som begått kriminella handlingar, det är ju så sveriges rikes lag ska behandlas. Sen att twitter vänstern och royalistfientliga utnyttjar varje tillfälle att kasta sten är inget ovanligt, gärna förbiser man små detaljer som just det jag skrev i början av spalten.