onsdag, juli 12, 2017

Hemresa

Välkommen till ReseBloggen

Så var det då dags att lämna Rättvik för den här gången. Vår vana trogen blev det ett stopp i Nusnäs för lite inköp. Dessutom var C snäll och ställde upp på en bild. Hon ser ju ut att vara född på dalahästryggen!

Sedan bar det av till Mora och Tygstugan som vi blivit tipsade om och jägarns vad tyger det fanns där. Det här är en pyttedel av affären. Vi har redan bestämt att nästa år, då ska vi göra ett mer planerat besök hit. Jag hittade två tyger som ska bli till kuddar under sommaren.

Utsikt över Orsasjön. Det är ett riktig vackert område det här. Önskar det hade gått att stanna och ta en bättre bild.

Istället för att köra tillbaka till Rättvik valde vi väg 296 med riktning mot Edsbyn. Det var ett väldigt bra val för vi snubblade över Turistkaféet Älvhöjden i Skattungbyn.

Titta på den utsikten! Har läst på lite om Skattungbyn och här har några scener från Ingmar Bergmans Jungfrukällan och Nattvardsgästerna spelats in.

Jag valde en äppelkaka med vaniljsås och fick en rejäl bit. Gått var det också. Om du befinner dig i närheten av Skattungbyn tycker jag att du ska ta en fika på det här caféet. Förutom utsikten och det goda fikat är personalen supertrevliga och tillmötesgående.

När en åker efter lite mindre vägar kan en dyka på lite vad som helst. Eller vad säger ni om Trönö nya kyrka från 1800-talet? Mitt i ingenstans, en sådan här stor kyrka. Har googlat lite och det bor runt 200 personer i Trönö.

En bit bort ligger Trönö gamla kyrka. Den har anor från 1200-talet. En kvinna vi mötte berättade att en bit bakom kyrkan finns Söderblomsgården, ärkebiskopen och fredspristagaren Nathan Söderbloms födelsegård.

Nästan hemma. Trots liten kamera (som bara är en kamera), skitigt fönster och en skakig väg blev bilden rätt bra. Det är ett vackert land det här.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: