söndag, maj 26, 2019

Fixat på balkongen

Välkommen till BalkongBloggen

Den ömma modern är på besök och denna mors dag har vi bland annat tillbringat lite tid med att fixa på balkongen.

Några av mina tagetes har fått sällskap i lådan, tror det är penningblad den ljusgröna växten heter.

Tyvärr verkar min clematis inte må jättebra. Jag har följt de råd jag fick för att den ska trivas i kruka på balkong. Lecakulor i botten och sedan rosjord hela vägen upp. Hoppas att den tar sig. Självklart är det hål i botten på krukan.

Luktärtorna däremot verkar må bra, det växer och växer Det ska bli intressant att se vad det blir för färger på blommorna. I framkant på lådan har jag sått ringblommor och på den vänstra sidan hoppas jag att det ska komma lite malva.

Anni har varit snäll och skickat fröer från linnétagetes till mig. De fyra jag sått ser ut så här nu och jag är lite osäker på hur jag ska gå vidare. Kan jag plantera flera i samma (stora) kruka eller behöver de egen plats?

Slutligen då min piedestal med lewisia, dahlior och en okänd blomma längst upp.

Det är inte klart på balkongen än, några fler blommor behöver planteras ut men till det behövs mer leca. Måste försöka införskaffa sånt under veckan. Dessutom är det två jordsäckar och några tomma innerkrukor som ska bäras bort, när det är gjort kommer det nog bli riktigt trevligt på min balkong.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anni sa...

Ut med dem snabbt! :-) Sätt dina linnétagetes i en och samma kruka (ser hinken på golvet, den blir bra!) De kommer att bli 50-80 cm höga om de får bra jord och näring och blomma till frosten tar dem.
Den där hängväxten (som jag nu inte minns vad den heter) brukar jag också köpa - den kommer att nå ner till golvet från din låda.
Jag ska försöka få till ett inlägg, men har drabbats av kristallsjukan och är ganska snurrig. Vet inte om jag klarar att sitta vid datorn.
Kram!