tisdag, augusti 06, 2019

Antikmässa i Askersund

Välkommen till LoppisBloggen

Päronen har varit på besök några dagar och vi har varit runt på än det ena och än det andra.

I lördags åkte vi till Askersund och antikmässan där, det var vi inte ensamma om. Mycket folk, många utställare och fint väder så det var solhatt och solskyddsfaktor på.

Sådana här flätade kaffetermosar fanns det många av. Det märks att de blivit populära. En del visste att ta ordentligt betalt för dem också. Högsta priset jag såg var 850 kronor. Käre värld.

Gamla plåtburkar för kaffe, kakor, kryddor ja allt möjligt var en annan sak som många sålde. Jag såg till och med gamla äggkartonger och sockerförpackningar. Kanske skulle man spara en mjölpåse. Ett tu tre ger den en massa pengar om 20-30 år.

Ska man vara en god värdinna kanske och bjuda sina gäster på cigaretter? Vad tycker ni?

Funderade länge och väl på om jag skulle köpa några sådana här glas. De skulle passa väldigt bra med ett porslin jag har från mormor. Men jag har inte plats med dem i vitrinskåpet där det redan står en väldans massa glas.

Vi parkerade vid Askersunds landsförsamlings kyrka. Jag älskar att gå i gamla kyrkor men det funkade inte att göra det den här gången. Tur då att det fanns en liten informationslapp så jag fick i alla fall veta att kyrkan byggdes på 1600-talet. Jag får se till att besöka Askersund någon mer gång och sätta upp kyrkan på besökslistan då.

Vad fick jag med mig hem då? Jo, det blev faktiskt två burkar som följde med tillbaka till Norrköping, sam två lampor och så hittade jag en superfin madonnafigur så det var bara att slå till.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jämarns, vi missade att fixa ledningarna till fönsterlampan!

Anni sa...

Tänk när det ansågs fint att bjuda på cigaretter. Det var en annan tid, det.
Fina fynd du fann! Jag gillar gamla burkar.

Anni sa...

Kom ner till ditt EFIT-inlägg nu och insåg att det var ju precis det du själv skrev om cigaretthållaren :-)