söndag, september 08, 2019

Östgötadagar

Välkommen till ÖstgötaBloggen

Idag har S och jag varit runt på några aktiviteter på Östgötadagarna. Det är första gången jag åkt runt på detta men dagen gav helt klart mersmak.

Vi började ute i Åby och Stens hus. Här fanns det utställare i olika utrymmen, både mat, inredning och hantverk. Jag fick med mig lite torkade trattkantareller hem. Det är tur att sånt går att köpa eftersom jag inte kan gå ut och plocka själv.

Gillade den här soffan men det var lite för tidigt för fika för oss så det blev aldrig att vi satte oss i den.

Sedan bar det av till Kvillinge gårdsbutik där vi hörde tuppen gala, tittade på hönor och grisar och köpte lite grönsaker och frukt. De hade små äpplen så nu kan jag göra ett nytt försök med konserverade äpplen.

Ja, det är mat på tallriken. Vi blev hungriga och drog till Billbäcks och Villa Flora. På tallriken ligger det fläskkarré med potatis, äpple, toumkräm och ekbladssallad. Skummet längst upp var en slags äppelskum. Det var i sanning inte äckligt det här inte.

När vi fyllt på depåerna gick vi runt i den stora trädgården. Den här prydnaden i rost och blått glas fick mig att tänka på Anni.

Andra änden av en likadan prydnad.

När man ätit gott sitter det fint med fika så vi åkte till andra sidan av staden, närmare bestämt till Diversis i Styrstad. Man betalade samma pris för alla kakor och bakelser så vi köpte två var och smakade av varandras. Min favorit var nog lakritskladdkakan även om de andra kakorna inte heller gick av för hackor.

Årets östgötabakverk innehåller potatis så därför testade vi inte den (S är allergisk mot potatis). När vi satt där i tältet och fikade i godan ro kom det in en äldre kvinna med rullator. Hon hade lite svårt att förstå systemet samt att bära sitt fika så S hjälpte henne och sedan satte sig kvinna med oss. Hon var 93 år och hade nyss haft en stroke men ville inte bara sitta hemma så hon hade ringt taxin och tagit sig ut. Kvinnan köpte bland annat en östgötabakelse och enligt henne var den god men det var inget speciellt med den.

Mina inköp under dagen, äpplen, plommon, päron, svamp, majs, vaxbönor och fänkål. Det blev en del åkande och vi kom fram till att nästa år ska vi rikta in oss på Vikbolandet. Där verkar det vara tätt mellan deltagarna.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anni sa...

Det där såg ju hur mysigt ut som helst! Ska banne mig skriva in nästa års datum i kalendern, för det där vore kul som utflykt. Bra att du länkar så ordentligt.
Och tack för att du tänkte på mig <3 jag förstår precis varför!

Vonkis sa...

Anni
Ja, kom till Östergötland nästa höst!

Rost och blått glas. Det var som att det blinkade en stor neonskylt med ditt namn ovanför :-)

Michaela Lejonberg sa...

vilken härlig dag. de där äpplena blev jag nyfiken på. Ska kolla med exet om hans föräldrar fått några äpplen i år. Förra året hade de lite dåligt vet jag. Annars får jag se om någon har, eller i värsta fall köpa...
Kramkram