tisdag, september 10, 2019

Kvällsaktiv husmoder

Välkommen till HusmodersBloggen

När en inte kan ge sig ut och plocka bär i skogen och inte heller har en trädgård att plocka godsaker ifrån så är det himla bra att det går att köpa både frukt och bär i affärer och på marknader. Sedan är det ju det där med att ta hand om det en köpt också.

I fredags köpte jag en liter lingon på torget och påsen har legat i kylskåpet sedan dess. Jag har ju haft fullt upp med Östgötadagarna och annat. ikväll fick jag så plötsligt både inspiration och lust så ungefär när klockan slog åtta på kvällen blev det till att sterilisera burkar och koka lite lingonsylt. Jag slängde ner några nejlikor också, tycker det blir gott när sylten används till köttbullar eller biffar.

När jag ändå hade ugnen igång så steriliserade jag även en lite större burk så jag kunde konservera de små äpplena jag köpte på Kvillinge gårddsbutik. Jag testade Ernst recept redan ifjol men då hade jag för få äpplen i en för stor burk så de flöt upp och och hamnade i luften närmast locket. Nu blev det väldigt gott ändå så jag ville testa att göra konserveringen igen.

Trots att jag halverade receptet på lagen så blev det lite över. Det känns lite väl att kasta bort när det är en del cognac i så det blev till att hålla upp på flaska. Skulle jag kanske ha haft i kanel- och vaniljstång också? Ja ja, nu är locket stängt.

Men att en skulle komma igång så här sent och bli klar när klockan är över nio på kvällen en vardag, det hade jag aldrig trott. Vem vet, kanske blir det så att jag konserverar de små päronen från Billbäcks imorgon.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Alltid kul att överraska sig själv.
//Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Sannerligen. Men jag hade gärna sett att överraskningen kom liiite tidigare :-)

Anni sa...

Gissa om jag känner igen det där med att dra igång projekt lite för sent på kvällen! Tycker det var bra jobbat av dig och ska genast spana in Ernst recept.

Vonkis sa...

Anni
Det är lite som att man kommer in i andra andningen runt åtta-tiden.

Testa absolut receptet. Både äpplena och lagen blir väldigt god. När jag äter äpplena den här gången ska jag försöka att reducera lagen som blir kvar för att kunna hälla över vaniljglass.