lördag, augusti 20, 2022

Ett foto i timmen lördag 20 augusti 2022

Välkommen till FotoBloggen

Ja men se där, det är ett foto i timmen idag. Sedan förra fotodagen har sommarledigheten tagit slut och hjälp så trött jag varit, för trött för att blogga förutom under Melodikrysset så jag får se hur det blir idag.

Kl. 06. Ger upp alla försök att sova, tittar på Manskören på liv och död på Kunskapskanalen, bakom skärmen står livräddaren bordsfläkten.

Kl. 07. Kliver ner i badkaret för att duscha bort nattens svett. Det tar en stund.

Kl. 08. Försöker komma igång lite. Scrollar lite på Twitter och gillar det Mårten Schultz skriver om den korruption Kalla fakta avslöjat. Nog är det typiskt att de partier är beredda att bryta mot korruptionslagstiftningen är samma som ofta och gärna pratar högljutt om hårda tag mot fuskare och kriminella. 

Kl. 09. Jämmer och förbannat elände. Går ut på balkongen för att vattna och kika till växterna ordentligt. Just tillsynen har inte hunnits med under veckan och tror ni inte att lössen har invaderat nästan alla växter? Så efter Melodikrysset blir det till att sanera.

Kl. 10. Löser Melodikrysset i grupp.

Kl. 11. I sådan här värme blir det kall blåbärssoppa till lunch. Det är sedan gammalt.

Kl. 12. Pratar lite med en kollega.

Kl. 13. Sliter upp lusinvaderade blommor på balkongen och svettas som en gnu. Lämnar kvar de tre solrosorna, stockrosen och lejongapsrankan. De ser rena ut och är nog hyfsat lätta att tvätta med såpvatten om det skulle behövas.

Kl. 14. Dammtorkar lite, varje gång jag dammar av jordgloben är jag nervös att färgen ska lossna men hittills har det gått bra.

Kl. 15. Lyckan när jag hittade matjessill i kylskåpet!

Kl. 16. Väderprognosen för kvällen imponerar inte.

Kl. 17. Det är varmt och framför allt väldigt fuktigt, så jag sätter mig framför fläkte och tittar på ett avsnitt av The Witcher.

Kl. 18. Försöker läsa lite men har svårt att fokusera och ger snart upp.

Kl. 19. Jaha. jag tänkte inte på att stänga säcken jag slängde alla blommor i så lössen håller på att krypa ut. Det blev till att stoppa ner den i en annan säck och den har jag förslutit enligt konstens alla regler.

Kl. 20. Har spejat en hel flaska med såpvatten på de få blommor jag sparat på balkongen, tagit dagens andra dusch. Avslutar med ett besök på twitter. Andra som är med och fotar hittar du här.

6 kommentarer:

Anni sa...

Det är fler hjärnor som inte fungerat i den extrema luftfuktigheten och värmen, jag har varit som handlingsförlamad.
Kalla faktas avslöjande borde vara en bomb i valrörelsen, men jag undrar om dessa partiers väljare bryr sig i den omfattning de borde?

Annika sa...

Trött, trött, trött
En månad efter insjuknandet av covid o frisk igen och jag är så satans trött :-(
Hoppas det blir lite svalare så att vi alla kan pigga på oss

Vonkis sa...

Anni
Ja, nyheten från Kalla faktas granskning gick snabbt över.

Annika
Huvva, värmen är jobbig i sig själv, utan post-covid-trötthet.

Micke sa...

Har precis sådan sill i kylskåpet också sen dan tillverkningen av silltårtan till midsommar.. Men glömmer köpa potatis för jämnan.

Razzy sa...

Usch hoppas de nlommor som är kvar klarar sig. Jag och mitt huvud gillar inte värmen heller

Karoleen sa...

Är det ålevangeliet du läser? Ska försöka ta mig an den när jag är klar med min nuvarande bok. Har hört mycket gott om den =) Ha en fin vecka!