fredag, december 23, 2022

Fem en fredag

Välkommen till FredagsBloggen

När jag kikade in på Karoleens EFIT-dag var hon med i  något som heter Fem en fredag och jag blev lite sugen på att vara med, så här kommer mitt inlägg. Veckans tema är God jul!

1. På vilket sätt kommer julen vara som den brukar?
Jag firar hemma hos päronen, enda undantaget var covid-julen 2020 då vi distansfirade över videolänk. På julaftonsmorgon kommer faderskapet äta skinka och dopp i gryta medans jag kommer ta två skinkskivor med lite hemmagjord rödbetssallad.

2. Hur kommer du spendera juldagarna?
Julafton firas med päronen och lillahyster. Juldagen kommer vi eventuellt åka på julotta, sedan kommer min gudmor på förmiddagen. Storahyster kommer hit endera på juldagens  eftermiddag eller på annandagen.

3. Vad är det godaste på julen?
Rödbetssallad, blana, skivbar leverpastej, skinkan och kokt potatis.

4. Vad önskar du dig för något?
 Vi har inte köpt julklappar på många år så jag önskar mig inget materiellt. Min önskan får istället bli att jag får se norrsken under julhelgen.

5. Är du en rimmare, eller inte?
Inte.

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Vad är blana?
Så underbart att få åka hem till mor och far! Önskar att jag hade den möjligheten, men himlen känns inte lockande.
Här blir ingen julotta och inte heller midnattsmässa. I många år har jag nattsjungit, men inte i år. Jag har fått flera doser av julmysteriet ich kommer att få en till i veckan.

Vonkis sa...

Bloggblad
Blana består av vispad grädde, lite messmör och kanel samt lite ströbröd så att det tjocknar lite. Man har det på bröd och det är supergott.