torsdag, januari 18, 2007

Jo, jag lever.

Välkommen till arbetsbloggen

Som sagt var, jag lever. Har bara fasligt mycket att göra :-)

Nu har jag även fått veta vad jag får i lön och det var inte så himla rolig. Jag hade 19'200 i Finspång och jag trodde i min enfald att jag skulle få mer nu. Jag har ju trots allt jobbat en termin som specialpedagog och så har jag timvikat på skolan jag jobbar nu under tre terminer. Men se där trodde jag fel.

Jag får 18'000.

Jag säger det igen.

18'000

När mitt examensbevis har kommit höjer de lite så jag får 18'500.

Det är ju löjligt lite.

Men jag sa till rektorn att blir jag erbjuden en annan tjänst så sticker jag och det förstod han mycket väl. Ska väl även säga det att det inte är rektorn som satte lönen. Det sitter en person i kommunhuset som lönesätter lärarna. Tror inte att hon har 18'000 direkt...

10 kommentarer:

Jorma sa...

Det är löjligt lite! Undrar hur de tänker när de sätter lönerna. Hoppas du hittar något nytt och mer välbetalt snart. Och ja, när du har ditt examensbevis har du något att vifta med när du ska förhandla lön.

Anonym sa...

Det är verkligen helt sanslöst!

Anonym sa...

Löjligt lite..Inte undra på att det är lärarbrist..
klart du drar så fort du får nåt annat.vilket du KOMMER få

Kram


/Cian

Andelieb sa...

Fånigt. Hoppas du hittar något mer välbetalt snart. Tills dess får det väl duga...

Kram på dig, darlingen

Anonym sa...

Du var sannerligen öppen med din lön. Ingen vet vad jag tjänar...typ.

Men det är ju märkligt att man efter så många års studier kan få 18 000 spänn i lön. Det var väl ungefär vad jag drog in när jag extraknäckte som taxichaffis... Skandalöst! Utbildning måste ju få löna sig ju!

miyala sa...

inte klokt! flytta hit och fyrdubbla lönen vetja;=)

miyala sa...

inte klokt! flytta hit och fyrdubbla lönen vetja;=)

Anonym sa...

Ja, vad ska man säga! Hoppas du hittar nått värdigare snart!

Bloggblad sa...

Jag har inte så bra koll på vad man tjänar, men du är väl ganska nyutbildad - och så har du inte hunnit visa framfötterna än... du kanske kan förhandla upp siffrorna? Jag tjänar inte så våldsamt mycket mer fast jag jobbat i över 30 år och har mer utbildning än vad som krävs.

Anonym sa...

Du ska INTE acceptera en lön som är lägre än den du hade tidigare. Det kan påverka din nästa löneförhandlingen negativt! Dessutom brukar man väl inte erbjudas en lön lägre än den man tidigare har haft?!

Kram på dig!!