måndag, juni 16, 2008

Ja huvvaligen, uppdaterad

Välkommen till KulturBloggen

Fotoutställningarna "In hate we trust" och "Ecce Homo" kommer till Örnsköldsvik och nu "rasar" både politiker och medborgare.

Nu var det ju ett tag sedan jag var fritidspolitiker uppe i Örnsköldsvik men "på min tid2 pratade man om kommande utställningar på sammanträdena, så om Lars Näslund inte har fått veta tidigare att utställningen varit på G borde han kanske ta och prata med sina partimedlemmar, inte gnälla och skälla i tidningen.

Och att kräva avgångar till höger och vänster. Snälla nån, ta inte i så du spricker Lars. Du kan ju i alla fall vänta tills du vet vad du pratar om, gå på en guidad visning av utställningarna vet jag. Det tänker i alla fall jag göra när jag åker upp över sommaren.

------------------

Oj oj, aftonbladet har visst skrivit lite om utställningen också, tänk att den skapar sånt liv fortfarande.

4 kommentarer:

PGW sa...

Helt otroligt att folk blir så upprörda över den utställningen fortfarande. Jag tycker fortfarande att bilderna är bra.

Anonym sa...

Ooooh, kommer Ecce Homo till Övik?! Hurra! Jag som inte har sett den utan bara läst om den och sett bilder.

Sist jag var på gudstjänst predikade prästen om att Jesus umgicks med syndare. Att det inte är de friska som behöver läkare (eller vad det nu står att vår Herre säger). Hur som helst talade prästen om att det inte står att Jesus krävde någon bättring av dessa syndare, bara att han umgicks med dem. Han tog också upp den minst komplicerade frågan om vilka dessa syndare var. Är det fariseerna som det syftar till eller tullindrivarna och de prostituerade? Åh, jag skulle verkligen vilja återge predikan här men det går ju inte. Dessutom är jag ingen präst så det skulle nog blir en massa fel.


Personligen skulle jag knappast räkna homosexuella som syndare. Det är inte heller min roll att döma. Inte heller politikers och andra tyckares. I det fallet då det rör vilka som är syndare så finns det ju bara en som får döma. Det är Gud och han umgick med ALLA.

Så till alla kritiker av Ecce Homo skulle jag vilja säga - läs på lite bättre i era biblar! Guds kärlek omfattar ALLA och DU ska inte döma.

Ecce Homo betyder "se människan" och det var just det Jesus gjorde.

Andelieb sa...

Jag som ska vara en riktig "kulturnissa" och "fotodåre" får skamset erkänna att jag inte haft chansen att se utställningen. Därför känner jag inte heller att jag kan uttala mig om den. Såg dock en annan av hennes utställningar om HIV och AIDS i afrika. Den var mycket gripande och berörde verkligen. Kommer inte ihåg vad den hette dock...

Vonkis sa...

PGW
Sannerligen. Själv har jag bara sett bilderna i en bok och det är ju inte samma sak så det ska bli kul att se den på riktigt.

Marianne
Och se utställningen innan ni gnäller runt (ska väl erkänna att jag under "sekttiden" förfasade mig över dessa okristliga bilder som förhärligade synden...)

Andelieb
Du/ni får helt enkelt ta och komma upp till Ö-vik och se utställningen då ;-)