torsdag, december 25, 2008

Den katolska kyrkan och kärleken, uppdaterad

Välkommen till KärleksBloggen

Först och främst

God fortsättning!

Påven Benedictus XVI höll ett jultal för någon dag sedan, jag har inte haft tid att kommenterat det tidigare men nu kan jag inte hålla mig längre.

I sitt jultal sade påven tydligen att mänskligheten måste räddas från de homosexuella, att mänskligheten kommer gå under om könsrollerna slätas ut.

Maria Hasselgren från katolska kyrkan i Sverige kommenterade talet med att bland annat säga "Men det katolska kyrkan betonar, till skillnad från en del andra som är emot homosexuella äktenskap till exempel, det är ju att det inte är fel att vara homosexuell. Att älska någon är aldrig fel. Däremot är det inte självklart att den kärleken måste ta sig uttryck i sexuella handlingar, säger Maria Hasselgren på katolska kyrkan i Sverige."

Då undrar jag, menar Maria Hasselgren att det är en skillnad mellan kärlek och sex? Om det är så, varför förespråkar då katolska kyrkan avhållsamhet före äktenskapet?

Du hittar mer av det Maria Hasselgren hos sr.se.

--------------
En annan sak som slog mig, det talas ju så mycket om att jorden håller på att överbefolkas och att det finns så många föräldralösa barn. Är det då egentligen inte så att "de homosexuella" gör en insats för världen då de inte " rent biologiskt" kan få barn tillsammans? En alldeles extra insats för världen gör de väl dessutom om de adopterar något eller några av alla dessa föräldralösa barn som finns?

Och så måste ni titta in hos Stationsvakt...

1 kommentar:

Anonym sa...

"Då undrar jag, menar Maria Hasselgren att det är en skillnad mellan kärlek och sex? Om det är så, varför förespråkar då katolska kyrkan avhållsamhet före äktenskapet?"

Det är skillnad mellan kärlek och sex. Oftast är man kär i EN person. Men sex kan man ha med många olika utan att blanda in kärlek. Kyrkans syn på sex är att det hör hemma inom äktenskapet, alltså i ett kärleksfullt och ömsesidigt förhållande. I grunden handlar förbudet om sex före äktenskap om att skydda det vackraste Gud har givit människan, den stora föreningen. Att inte utsätta varandra för egoistiska begär i onödan. Väldigt OPK (opolitiskt korret)
//FREDRIK