tisdag, september 01, 2009

Det blev ett ja...

Välkommen till SprutBloggen

Har bestämt mig för att vaccinera mig mot svininfluensan. Jag träffar så väldigt många barn och vuxna på jobbet, brukar ha lätt för att bli förkyld, har en del gravida runt omkring mig som jag inte vill smitta och så befinner jag mig i riskgruppen.

Men hur jag ska klara av att ta sprutan vet jag inte. Får väl be någon av kollegorna att följa med mig och hålla mig i handen. Vet ju att jag kommer att störtgråta när jag ska få den.

Och sedan, när själva sprutandet är klart kommer jag gå i en veckas tid och tro att jag fått svininfluensan ändå. Kunde jag tro att jag fått gula febern när jag vaccinerat mig mot den 1999 så kommer jag garanterat tro att jag fått svininfluensan nu.

Huvvaligen. Vad har jag gett mig in på???

LilleRille
Free Dawit Isaak

7 kommentarer:

PGW sa...

Det kommer att gå alldeles utmärkt. Dessutom tar en spruta väldigt mycket kortare tid att ta, än vad en grisig flunsa tar att gå över.

Vonkis sa...

PGW
Innerst inne vet jag det. Men all rim och reson försvinner när jag ser den där nålen komma. Ryser av bara tanken.

Andelieb sa...

Blunda!
=)

Nä, allvarligt, det kommer att gå bra och efteråt ska du att vara helt oförskämt stolt över dig själv för att du klarat av det och fira med en mumsig fruktsallad.

Vonkis sa...

Andelieb
Sannerligen, fast firandet får vänta tills jag insett att jag inte blivit sjuk av sprutan...

Cecilia N sa...

Nä! Fira två gånger!

En gång för att du klarade sprutan, och en gång för att du inte heller blev sjuk.

Ska man vänta till alla orosmoment i ens liv är över så blir det ju ingen fest före begravningskaffet.

skoggie sa...

Du kan rent medicinskt inte bli sjuk av själva sprutan, det är omöjligt. Däremot kan man få en lokal reaktion av denna spruta som är värre än andra influensasprutor och man kan få en lätt/måttlig sjukdomskänsla i kroppen under en period eftersom kroppen skall ta hand om det Kan vara bra att veta. Sedan skall man veta att man kan ta sprutan och senare bli smittad och sjuk i den vanliga influensan. Då kan man tro att man blir sjuk av sprutan vilket man ju inte blir.

Jag är glad att du tar ditt samhällsansvar och tar sprutan. Tänk hur samhället skulle slås ut om en stor del av riskgruppen (20-30 år och en bit uppåt) blev sjuk. Vi skulle inte ha möjlighet att få samhället att fungera. Detta är i min mening det bästa argumentet för vaccinering. Sedan kan man själv känna som gravid att man inte vill utsättas för detta. =)

Kram!

Vonkis sa...

Sarah
Jag vet att jag inte blir sjuk, nu innan jag har tagit sprutan. Men allt logiskt tänkande försvinner på mig när de där tankarna sätter igång. När jag vaccinerade mig mot gula febern trodde jag på fullaste allvar att jag hade fått sjukdomen av sprutan och att jag skulle smitta ner hela Ö-vik, var helt på det klara att gula febern smittades genom luften och såg framför mig samma scenario som i Pestens tid. Som sagt, all logik försvinner...