onsdag, december 28, 2011

En (jul)klapp på huvudet

Välkommen till KlappBloggen

På julaftonens morgon läste jag att Bob Geldof, Bono och alla andra som var med i Band Aid och sjöng Do they know it's christmas fått svar på tal. Jo då, folket i Afrika vet att det är jul.

Det är på hayibo.com som nyheten presenteras. En grupp arbetslösa afrikanska musiker som kallar sig Plaster cast ska släppa singeln Yes we do, som svar på Band Aids fråga, Do they know it's christmas? Att det dröjt så länge, 28 år, innan svaret kom beror enligt gruppens talesperson Gundane på att We kept waiting for them to laugh, he said, But the punch-line never arrived.

Pengarna från skivförsäljningen ska gå till klassrumsdisciplin, läs- och skrivsvårigheter samt preventivmedel i brittiska skolor. Dessutom hoppas Gundane att han nu ska få möjlighet att gå i Geldofs och Bonos spår och bli expert på brittisk politik och ekonomi, eftersom Do they know it's christmas gjorde att Bono och Geldof till "världsledande experter på Afrika".

Artikeln på Hayibo är väldigt underhållande men säger även en hel del om synen på Afrika som fortfarande är härskande här i Väst.

Och skrattet fastnar i halsgropen.

Läs mer
Haiybo SR Mitt I musiken SVT Trouw

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: