lördag, augusti 31, 2013

Kent Persson snurrar till det

Välkommen till SifferBloggen

Det publicerades ett nyhetsbrev. Som författare till detta nyhetsbrev står Kent Persson, moderaternas partisekreterare. Det finns en hel del att säga om nyhetsbrevet men jag hinner inte gå igen allt nu..

Genom arbetslinjen har utanförskapet minskat och i dag har 200 000 fler ett jobb att gå till. Det har också blivit mer lönsamt att arbeta/.../.

Angående jobben. Arbetslösheten brukar redovisas i procent men Moderaterna gillar att istället använda sig av absoluta tal. Då kan man säga att antalet människor som har ett arbete idag är fler än det var 2006. Det är bara det att även antalet människor i arbetsför ålder också har ökat. I oktober 2006 när arbetslösheten låg på 6 procent pratade Anders Borg om massarbetslöshet. Sådana ord använder de inte längre nu när arbetslösheten ligger på 8,4 procent.

Angående lönsamheten att jobba. Enligt bland andra Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi vid Stockholms universitet och tidigare ordförande i finanspolitiska rådet, har lönerna blivit 3-4 procent lägre än de skulle ha blivit till följd av jobbskatteavdragen och den försämrade a-kassan. det står att läsa i en rapport som kom för bara tre månader sedan.

Och så var det det där med utanförskapet. Enligt centerpartisten Martin Ådahl har Alliansen pressat ned utanförskapet med motsvarande nästan 200 000 personer, som av en händelse alltså med lika många människor som enligt Kent Persson har fått jobb. Men. Antalet sjukskrivna personer har ökat. Många av de som utförsäkras hamnar hos socialen för att få försörjningsstöd. Det ökade trycket hos socialtjänsten gör att kraven för att få försörjningsstöd ökar vilket i sin tur gör att allt fler måste vända sig till familj, vänner, kyrkan eller organisationer som Majblomman för att klara sig.

Men men. Statsminister vill titta på arbetslösheten bland etniska svenskar mitt i livet och hans pressekreterare vill att man undantar den tiondel av befolkningen som har lägst inkomst och den tiondel som har högst inkomst för att bevisa att de ekonomiska klyftorna inte har ökat, så det är väl att begära för mycket att Kent Persson ska ha koll på statistiken?


Läs mer från Majblomman
Stort behov av gratis sommarlovsaktiviteter
Trist på sommarlovet för fattiga barn
Dyrt att ha barn som idrottar
Stor efterfrågan på ekonomiska bidrag från Majblomman i Örnsköldsvik
Fler vill ha bidrag från Majblomman


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jämarns vad du skriver bra, är ioch för sig inte förvånad

//Elisabeth.

lasse sa...

Var hittar Du allt ?

Tänk vad man kan hitta på med statistik, detta kan bara sluta på ett sätt.
Det går mer och mer utför för Sverige.