fredag, juli 15, 2016

Ett kärt återseende

Välkommen till BesöksBloggen

Mormor och morfars stuga har alltid betytt väldigt mycket för mig. Under hela min uppväxt har jag tillbringat mycket tid där. Varje sommar sov jag över där några nätter. Ibland i flera omgångar. På trampsymaskinen sydde jag kläder till mina barbiedockor.

Övernattningarna fortsatte när jag var vuxen. Även om jag bara var uppe några dagar såg jag till att få i alla fall en natt i stugan. Annars var det ingen riktig sommar. Ett år fick jag inte till det och det kändes hela året, det var något som saknades.

Sedan mormor gått bort har jag inte varit i stugan, har inte orkat. Min morbror och hans sambo äger den nu, så stugan finns kvar i släkten och de har många gånger sagt att jag är mer än välkommen att hälsa på men jag har inte fixat det. Saknaden av mormor har blivit så påtaglig av bara tanken på att åka dit och hon inte är där.

Men nu har det här. För första gången på sex år har jag varit i stugan och det var verkligen ett kärt återseende. Anledningen till besöket var att vi skulle äta surströmming, jag försöker ju alltid få in några sådana måltider när jag är uppe så då föreslog jag att vi skulle äta i stugan. Kände att det var dags att försöka åka dit och det är jag himla glad för.

Stugan har renoverats och fixats till, något som var välbehövligt och fint blev det. Men mycket var som det brukade. Som lukten. Det luktade mormors stuga, och det gillade jag mest av allt.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anni sa...

<3 Så bra att du äntligen kunde komma dit! Vissa saker måste få ta tid.

Vonkis sa...

Ja, jag har också tänkt så, det här måste få ta tid. Nu var tiden inne och det kändes bra att jag inte stressat fram att åka till stugan.