fredag, december 09, 2016

Grannyra

Välkommen till GrannBloggen

En av de allra första nätterna jag sov i den här lägenheten efter inflyttningen blev jag väckt mitt i natten av att det ringde på dörren. En något äldre kvinna stod utanför men jag vågade inte öppna. Några timmar senare, när jag höll på att göra mig i ordning för att gå till jobbet, ringde min telefon.

I andra änden var en kvinna som pratade om att jag ju var nyinflyttad och att hon ville att jag skulle komma och se hur hon hade det hos sig. Först trodde jag att hon menade att hälsa mig välkommen till huset men att hon var lite förvirrad som ringde så tidigt på morgonen.

Förvirrad var hon men hon ringde inte för att hälsa mig välkommen.

Nej. Hon var fast övertygad om att jag hade en svarv i min lägenhet och att jag hade använt den under natten. Svarven hade stört henne så till den milda grad att hon inte kunnat sova. Det hade skakat så i hennes säng. Hon krävde att jag skulle komma upp och se hur hemskt hon hade det till följd av min svarv.

Jag gick inte upp till henne. Istället ringde jag hyresvärden när jag kom till jobbet och berättade om det udda samtalat. Sedan hände det inget mer.

Några veckor senare ringde hyresvärden upp och berättade att nu hade kvinnan ringt till dem och klagat på mig så de ville komma in till mig och undersöka om jag hade någon svarv eller inte. Detta var en fredag och jag hade inte möjlighet att hinna hem innan de slutade så vi bestämde att fastighetsskötaren skulle komma till mig på måndagen.

Nej, han hittade ingen svarv hos mig och gick för att meddela det till grannen ovanför. Hon var dock inte nöjd med svaret. Istället var hon säker på att jag flyttat svarven under helgen eftersom jag blivit förvarnad om att fastighetsskötaren skulle komma.

Hon ringde mig igen några veckor senare men då lade jag bara på och ytterligare några veckor efter det flyttade hon faktiskt härifrån.

Jag har funderat någon gång ibland på vad det var för ljud hon hörde egentligen där hos sig och hur hon kunde bli så övertygad om att jag svarvade mitt i nätterna.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var säkert något ventilarionsljud som hon hörde. Hörde talas om något liknande i vår lillla stad. Tänkte: "Har hon flyttat hit". Den kvinnan bråkade inte om någon svarv, men om ett oljud på nätterna. I det huset hade man bytt ventilationssystem och hon bodde våningen under 😅
Kvinnan var heller inte nyinflyttad.

//Marianne

Vonkis sa...

Anonyma Marianne
Något ljud måste hon ju ha hört men att hon var så obota övertygad att det var just från mig och att jag stod och svarvade på nätterna.