onsdag, december 04, 2019

Redan less på Telia

Välkommen till TeliaBloggen

För två år sedan skaffade jag min första smarta telefon, i köpet ingick ett abonnemang hos Tre. Eller rättare sagt, abonnemanget ingick med telefonen.

Tyvärr är det ingen höjdare att ha Tre som operatör i de norra delarna av landet, där jag ju har min familj, så när bindningstiden gick ut bytte jag till Telia.

Det har gått sådär.

Först var det problem att ens få till ett avtal. De skickade ut tre e-signeringar och till slut fick jag signera med bank-id för att det skulle fungera.

I början av november fick jag hem ett brev som sa att bytet av operatör hade gått igenom, jag skulle kunna fortsätta att använda det nummer jag haft i alla år. Datum för byte skulle vara 2 december. Alltså i måndags.

2 december kom men det gjorde inte mitt nya sim-kort. Eftersom jag stod utan sim-kort kunde jag inte ringa Telia så det fick bli att använda deras chatt. Jag fick veta att det blivit något fel så kortet hade inte gått iväg eller fastnat någonstans. Ett nytt sim-kort skulle skickas men först behövde jag skriv under ett nytt e-avtal!!! Det nya sim-kortet skulle komma redan dagen efter, alltså tisdag 3/12.

Men det gjorde det inte...

Nu på morgonen har jag chattat med Telia igen. Jag är hemma med en jävulsk huvudvärk så chatta om mitt obefintliga sim-kort är precis vad jag vill göra (det här inlägget skriver jag på ren ilska). Bra förresten att vara hemma sjuk och inte kunna ringa sin läkare...

Dagens besked från Telia är att sim.kortet är skickat men att det tar 1-3 dagar för det att komma fram. Speciellt som kortet skickades på eftermiddagen (jag skrev under avtalet klockan 10).

Så jag kanske inte får något kort förrän imorgon torsdag.

Tror ni att jag blir erbjuden någon kompensation för det här?

Nej. Jag fick själv fråga om jag fortfarande ska betala uppstartsavgiften på 299 kronor. Svaret jag fick var att ha i chatten inte kunde se någon faktura men att han ändå inte kan gå in och ändra något sådant så jag kommer nog behöva betala fullt.

Så det hjälper inte att var ute en månad i förväg när man ska byta operatör till Telia, man får ändå klara sig utan telefon i flera dagar, till fullpris.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju för DJ-igt! Har du tappat ditt mobila ID då också?
//Marianne

Micke sa...

Jag kör med fello.se som nyttjar Telias nät. Bara funkar.