torsdag, juli 09, 2020

Den hundranionde dagen: Antagen och Knutby

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundranio i isolering. Jag har blivit antagen till Den romska minoritetens historia och till Tro och totalitarism - kyrka i Nazi-Tyskland och Sovjetunionen, de två kurser jag helst ville gå! Nu ska jag bara skriva och dubbelkontrollera att det inte är några obligatoriska träffar på plats så att jag kan gå dem innan jag tackar ja till platserna. 

Idag har jag börjat titta på Uppdrag granskning: Knutby på SVT Play. Jag behöver ta pauser mellan varven för jag blir så upprörd över det som kommer fram. Det finns människor som är så otroligt manipulativa och människor som blivit så fruktansvärt dåligt behandlade, barn som tas från sina föräldrar för att de är "fel", barn som är rädd för att Jesus ska komma innan de hunnit bli "rätt" och så mycket annat. 

Det är Anna Lindman som gjort dokumentären, hon har tidigare även gjort programmen Från Sverige till himlen, Existens och Annas eviga. Hon är nog en av de bästa programledarna när det kommer till samtalsprogram då hon är väldigt inkännande, låter personen hon pratar med prata klart utan att stressa fram svaren och så håller hon sig i bakgrunden. 

Ingen Wallensten på dagens pressträff...


3 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det låter som väldigt spännande kurser! Och - jag är inte ironisk! Vid yngre ålder hade jag gärna läst båda! Jag började på en halvfarts kvällskurs för drygt 40 år sen, när barnen var små och vi bodde på landet. Om invandring - fast mer om kultur och religion än sfi. Sååå intressant att läsa om de olika religionerna och traditionerna. Men inte orkade jag åka till stan om kvällarna när maken kom från jobbet och ungarna skulle läggas... synd!

Anonym sa...

GRATTIS till att du blivit antagen. Vad kul att du kom in på de du mest önskar. Nu håller jag tummen att du klarar kursen utan gemensam träff.
Det som hände i Knutby är fruktansvärt. Orkade inte se det.
//Marianne

mossfolk sa...

Grattis till antagningen! Jag såg också Uppdrag granskning om Knutby. För mig är det helt obegripligt hur vuxna människor har kunnat hamna i den där härvan.