måndag, juli 06, 2020

Den hundrasjätte dagen: Korthälsning, blomning och sommarväder

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag etthundra sex i isolering. De senaste sex somrarna har Den ömma modern och jag spenderat några dagar i och kring Rättvik för att se Marlena Ernman på Dalhalla. Den här sommaren skulle hon inte uppträda något i Rättvik så under vintern bestämde vi oss för att åka till Ystad för att se Askungen med Rickard Söderberg på Ystads stadsteater. Nu blev ju hela resan inställd på grund av anledning.

Men så fick jag ett sms från stället vi skulle bo på för en dryg vecka sedan med instruktioner hu vi skulle köra sista biten för att hitta. Jag hade glömt att avboka boendet! Det blev till att ringa på en gång och förklara läget, att jag var säker på att jag avbokat men uppenbarligen glömt och fråga vad vi blev skyldiga. Kvinnan som svarade var väldigt trevlig och förstod situationen, hon skulle kolla om de kanske kunde hyra ut rummet ändå och återkomma.


Här om dagen kom det här fina kortet. Det är från Hotell Turistgården där vi skulle ha bott med en fin hälsning och att vi är välkomna en annan gång. Jag blev så rörd över det här. Nu får forskarna se till att ta fram ett vaccin så Den ömma modern och jag kan åka till Skåne och bo på värdshus i Simrishamn.


Vaknade i morse och kände en söt doft som brukar betyda att porslinsblomman blommar. Och jägarns vad den blommar. Jag tror aldrig den har haft fem klasar som blommar samtidigt förut.

Man kan nog säga att vädret har varit varierande de senaste veckorna. Från tokvärme till regn till blåst. Men ingen åska över Norrköping än så länge. Men jag håller tummarna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket fint kort!
Vi har att längta till, till sommaren. Härligt.
Ovanligt med fem klasar samtidigt!
Idag har vi hämtat nyckeln!
Din ömma moder!
Faderskapet hälsar att han är glad att blommorna tagit sig på balkongen.

Vonkis sa...

Sin ömma moder
Vi får hålla tummarna för att det kommer ett vaccin snart så vi kan åka nästa sommar.