söndag, december 02, 2018

Irrande i hufvudstaden

Välkommen till StockholmsBloggen

sjdjdj

Första stoppet blev NK. Som utomsocknes är det väldigt lätt att känna sig lite bortkommen där. Tack och lov hade vi värmt upp genom att gå på den röda mattan på Biblioteksgatan så vi smälte in himla bra. Några inköp blev det också. Två mateusmuggar fick ett nytt hem.

Vi fick även njuta av NK:s fina julskyltning, årets tema är En magisk jul.


Eter NK gjorde vi ett stopp på Medelhavsmuseet och speciellt då utställningen Berättelser från Syrien. En utställning där människor som är födda i Syrien men som bor i Sverige nu, har delat med sig av personliga tillhörigheter och deras berättelse. Till exempel en nyckelknippa, ett blad med noter, en tvål. Eller de här skorna, som ägaren bar från Syrien, över Medelhavet, genom Europa, till Sverige.

En sak har vi lärt oss den här helgen. Om en går upp i fel uppgång vid tunnelbanestationerna, då då får man gå mycket längre ä en tänkt. Vi har också lärt oss att titta ordentligt på kartan, helst innan en börjar gå. Är det 50 procents chans att välja rätt i en korsning, då är det även 50 procents chans att gå fel. Men man kan också upptäcka saker en annars skulle ha missat när en går fel. Till den här fina utsikten vi fick njuta av på väg till Fotografiska. Nog är det en vacker huvudstad vi har.

På Fotografiska var det folk. Mycket folk. Jag tror att vi hann se alla utställningar, Paul Hansen och Åsa Sjöströms Hand to Hand gjorde mig lite bedrövad. Att se under vilka förhållande människor lever i... Då var det betydligt mer upplyftande att se Jörgen Hildebrandts bilder i Smile – and the rest will follow och läsa om de barn och vuxna som fått hjälp genom Operation Smile.

En annan sak vi lärde oss, att granen på Stureplan är inte snygg. Väldigt ordentligt ljussatt, men inte snygg.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anni sa...

Du rörde dig verkligen i de tjusiga delarna av staden, även om granen var ful. NK:s julskyltning måste jag ta mig en tur till, det är lite av en tradition. Och Fotografiska, hur ska jag hinna allt jag vill? Tur att de har öppet senare än de flesta ställen.

Anni sa...

Förr hade Christina Schollin en hel butik med änglar i Gamla stan. Hade du kommit till Castor hade du funnit sådana i keramik, glas eller fårull :-)