söndag, juni 27, 2021

Den fyrahundrasextioandra dagen: Genomtänkt

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundrasextiotvå i isolering. Tanken var att jag bara skulle förbi odlingslotten en snabbis för att lämna två säckar med jord jag hade i bilen. Men så såg jag hur väldigt högt och tjockt gräset blivit. På grund av ryggvärk och regn i en osalig allians har gräset inte blivit klippt på två veckor. Ja ni förstår hur det såg ut. Så när en av grannarna var klar med sin klippning fick jag överta gräsklipparen. 

Nu var det tack och lov inte den där överj*vliga värmen men temperaturen var nog runt 25 i alla fall, så svetten rann i vanlig ordning. Eftersom jag inte hade planerat att stanna på lotten hade jag inte med mig något vatten. Ja fy fasen, det var inte så härligt. Dessutom hade jag lyckats få lite bensin på händerna när jag skulle kolla hur det såg ut i tanken så det där med att dricka ur kranarna vid tunnorna var inte heller ett alternativ.

Nå ja. Uppenbarligen dog jag inte i alla fall men det blev ett stort glas med svartvinbärssaft och grape tonic och en sval dusch när jag kom hem. Det var välbehövligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att klippningen är gjord, i vilket fall.
Vad är det röda uppe till vänster på översta bilden? Kan inte se om det är röda solcellslampor eller röda blommor.
Ha det gott i blomprakten, själva sitter vi på en sval inglas@d balkong i kortärmad tröja nu kl 23:15 och myser.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Nästan hela klippningen är klar, jag orkade inte hålla på under äppelträden. Ja, också behöver det ju trimmas runt kanter och grejer då.

Mys på. När ni kommer ner får vi sätta upp parasollet så kanske pappa kan sitta lite på balkongen utan att påverkas av solen.

Anni sa...

Klippa gräset är ett riktigt arbetspass i den här värmen! Som ett maratonlopp, nästan.

Vonkis sa...

Anni
Det var en bra jämförelse. Jag är tacksam att det inte är mer att klippa än det är.