lördag, augusti 14, 2021

Mulen arbetsdag

Välkommen till LottenBloggen

Vilken sovmorgon det blev, strax före åtta vaknade jag av mig själv och det var inte alls fel.

Vid lunch åkte vi ut till lotten. Suzan har farit runt och jobbat överallt, hon har plockat dåliga äpplen, de verkar ha drabbats av svampsjukdomen monilia. Det blev en hel lövkorg full med dåliga äpplen tyvärr. Suzan har även renast bort åkerfräken från hallonbuskarna, tagit bort blad på grönkålen som kålfjärilslarver har mumsat på och så har hon snyggat till marken där våra kompostkorgar ska ta. Tyvärr glömde jag ta en bild på det.

Själv parkerade jag mig här. Bakom växthuset. Den sista biten gräs skulle tas bort samt en oändlig mängd grova, till stora delar ytliga, kirskålsrötter.

Nästan klar. I morgon åker jag tillbaka för att ta bort det som är inom den röda markeringen. Förhoppningsvis orkar jag även ta bort plåten som ligger lite under marken. Kanske ser du den, det svarta strecket till längst ner till höger om den lodräta röda linjen. Sedan ska marken jämnas till, det ska läggas ut en markduk och lite sånt, så blir det nog fint här bakom med.

Det var mest mulet idag, det kom även en liten skvätt regn, men så skönt det var att inte toksvettas när jag jobbar. Inte en enda gång behövde jag torka av ansiktet med handduken jag tog med.

Titta vad Suzan hittade hos en av våra grannar. Ser du den stora pumpan som hänger i mitten av växtportalen?

Avslutningsvis måste jag få skryta lite över att jag lyckades parkera bilen på det här utrymmet. Jag har blivit lite bättre på att fickparkera på två svängningar men den här gången fick jag köra fram och tillbaka många, många gånger och liksom nöta in mig. Och det fungerade ju det med.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Skicklig parkering!
Visst hänger det en pumpa till uppe till vänster i portalen?
Skönt med lite vänligare arbetskläder, det mår man bra av. Hoppas på samma i morrn.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Tackar :-)

Jupp, det hänger en stor pumpa mitt i portalen och en stor till vänster.

Anonym sa...

Jag skrev ARBETSVÄDER,

/Marianne

Anni sa...

Wow - vilket jobb!
Wow - vilken pumpa!
Wow - vilken fickparkering!
:-)

Vonkis sa...

Marianne
Ha ha ha

Anni
🙂