söndag, augusti 29, 2021

Kabelproblem

Välkommen till KabelBloggen

En olycka kommer sällan ensam heter det. Igår upptäckte jag att jag glömt laddaren till telefonen på jobbet och det var mindre än halva batteriet kvar. Idag började elsladden till datorn bråka, batteriet till datorn laddade inte. Hur i hela friden skulle jag nu kunna komma upp i tid imorgon, utan vare sig telefon eller dator att väcka mig?

Tack och lov blev det en tur till lotten runt lunch så jag kunde köpa nya kablar till både telefon och dator, men jägarns vad dyrt det var. Nästan 700 kronor för två sladdar! 

Det har regnat nästan hela veckan som varit så det var lite nervöst att åka till lotten, jag var lite orolig för hur exempelvis morötterna skulle må i sina lådor, tänk om de ruttnar bort av all väta?

Vad vi kunde se har inget ruttnat än i alla fall men nog vore det bra med lite sol till det vi har kvar  både ute och i växthuset. Majen har börjat få korn och en av kolvarna såg ut att vilja komma ut från skalet. Den fick dock vara kvar till nästa gång vi ska ut.

Den enda gula rosenskäran som inte dött för mig har äntligen börjat få knoppar och en håller på att slå ut! Det var minst sagt på tiden.

Jag vet att jag lagt upp bilder på de lilablommande sockerärtorna tidigare men blommorna är så vackra så ni får stå ut med den här bilden.

En av grannarna kom förbi med några klasar supergoda vindruvor från sin lott. Förhoppningsvis kommer vi ha egna vindruvor om något år.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Tala om otur, men bra att det kunde lösa sig.
Egna vindruvor vilken lyx! Hur smakar dom, är de söta?
Marianne

Bloggblad sa...

Sommaren tog slut så himla fort, så det blev inget sommarbesök för mig på er lott 😟
Jag har nästan bara rosa rosenskäror som blommar i mängd. En enda blev vit. Ingen gul. Endast några få blommor håller sig vackra fortfarande. Snyggast är ringblommorna. Luktärterna har inte gillat de 55 mm regn som kommit sista veckan.

Vonkis sa...

Marianne
De var söta och goda.

Bloggblad
Visst känns det som sommaren tog slut från ena dagen till den andra. Det gick snabbt från outhärdlig hetta till ihållande regn.

Anni sa...

Lite sommarkänsla är det igen just nu, med sol och lagom temperatur.
Låt majsen vara tills fnaset börjar bli brunt, det är då den ska skördas.
Lyx med vindruvor! Har ni planerat var ni ska ha era (eller har jag glömt bort att de redan finns?)

Vonkis sa...

Anni
Vi tänker bygga en liten pergola vid stugan för att få mer skugga där vi sitter och där tänkte vi att vindruvorna skulle trivas.

Temperaturen är verkligen lagom nu, jag njuter för fullt.