måndag, mars 02, 2009

Plagierande piloter

Välkommen till PlagiatBloggen

En sak som roar mig med alla diskussioner om att Star pilots bidrag Higher plagierat både Waiting for a star to fall med Boy meet girl och Velvets Take my body close är att om Higher är så väldigt lik båda de låtarna så innebär ju det att Velvets låt också är ett plagiat på Waiting for a star to fall...


Find baby Thor Wang
National center for missing and exploited children

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag tycker att det är så löjligt. Varje år blir det en massa skriverier om att någon av låtarna är plagiat...

Anonym sa...

Ja egentligen är det ju sà nu för tiden att det skrivs sà extremt mkt làtar att det är näst intill omöjligt att en làt inte pàminner om en annan. Kanske t.o.m. omöjligt!

/Miyala

Andelieb sa...

Plagiat känns lite väl...grovt uttryckt men jag tycker nog att alla 3 påminner om varandra. velvet-låten fick jag dock dutuba eftersom jag aldrig hört den tidigare. "Life´s too short for listening to bad music" som käre svärfar skulle sagt. =)

Vonkis sa...

Mossfolk
Och varje gång slutar det med att inget händer, för branschfolket verkar inte bry sig nämnvärt och varför ska då vi göra det?

Anonyma Miyala
Även om man inte tar ackord och slingoor rakt av är det ju väldigt svårt att få till ett helt eget sound och om man skulle få till det där egna soundet är nog inte melodifestivalen rätta forumet att lansera det på. är tävlingsfortmens er ut som den gör hänger framgång ihop med igenkänningsfaktorn.

Andelieb
Sannerligen :-)