lördag, juli 18, 2009

Melodikrysset vecka 29

Välkommen till KryssBloggen

Jodå, jobbar den här helgen (jobbar varannan helg) men börjar först klockan 15 idag så det blir livekryssande vid datorn idag!

Då var vi igåg då och det börjar ju bra med Nanne Grönvalls Håll om mig från Melodifestivalen 2005. Ja alltså, jag var en av få svenskar som inte föll för Ruslana Light, hejade på BWO det året, också, men de kom inte ens till Andra chansen det året.

Det är så otroligt synd att jag inte hade batterier till kamerna när jag var på Skulefestivalen för då hade ni fått höra Jack Wreesvik sjunga Cecilia Lind, det var vackert det.

Andra veckan i rad Med Malena Ernman, trevligt, men jag´är ju som sagt helt värdelös på klassiska verk, operor och sånt, så lodrätt nio får jag göra ett försök med när jag har fler hjälpbokstäver.
-----------------
Har fått hjälp av Catta som skriver att operan är Carmen och det verkar ju stämma, tack Catta!
-----------------

Hmmm, heter melodin Krig och politik? Jag chansar på det i alla fall. Hittade en sida med information, de sjunger om krig och politik men låten heter Här är den sköna sommaren.

Är det inte dags för Robbie Williams att släppa ett nytt album nu? Albumet Swing when you're winning som Things med Jane Horrocks är med på är en av mina absoluta favoriet. Ibland ska man ha tur!

Men vad k_a_n det vara som Eldemannen är ute efter till lodrätt fem och vågrätt sju??? kan det vara musikalen och filmen Mama Mia han pratade om? Och var det möjligtvis ABBA som sjöng den i original?

*skrattar gott* Sjörövarfabbe på tyska! Det kan inte bli så mycket bättre än så här! Allt blir roligar på tyska, så är det bara. Och så klart är det Pippi Långstrump som sjunger låetn på svenska.

Oj, lite stulna kyssar med Anne-Li Rydé. Var inte hon naken i videon till En sån karl? Ja ja, det var i alla fall Lill Lindfors som gjorde låte till en början.

Från en Lill till en annan (där fick jag till det va!) Lill-Babs eviga dänga Är du kär i mig ännu Klas-Göran var det i alla fall.

Men vilka kopplingar han har idag Eldemannen, från Lill till Lilla till en av ex. makarna. Lars (Lasse) Berghagen var det ju som sjöng Inte bara drömmar.

Oooooooo, lunka vi så småningom var en av mina körfavoriter när jag var med i studentkören. Tycker tycker tycker tycker du att graven är för djup...
Men inte lät vi så här inte...

Japp, det är Pink som sjunger So what?

LilleRille
Free Dawit Isaak

14 kommentarer:

catta sa...

Jag tror att L9 är carmen.

Vonkis sa...

Catta
Ja, det skulle det kunna vara ja! Tack så mycket!

Anonym sa...

Det är den sköna sommaren

Vonkis sa...

Anonym
Tack, hade listat ut det efter lite letande men är ändå tavksam för all hjälp :-)

Anonym sa...

ÄR du kär i mig ännu Klas-Göran..:)

Anonym sa...

Lars Berghagen

Vonkis sa...

Anonym
Jo, det var redan klart :-)

Anonym sa...

SÅ lunka vi så småningom

Anonym sa...

Pink

Vonkis sa...

Anonym
Jo, det var också klart.

Anonym sa...

Tycker det är allt för lätt. Borde införas olika svårhetsgrader på krysset med olika sändningstider..:)

Vonkis sa...

Anonym
Det brukar alltid vara lättare när det är livesändningar med publik men det tar han oftast igen efteråt Eldemannen.

Bloggblad sa...

Jag fick order från barnbarnet att sätta på en cd med sånger i stället... och henne lyder jag förstås... så jag missade alltihop.

Vonkis sa...

Bloggblad
Det går alltid att löra på internet i efterhand vet du ;-)