fredag, mars 02, 2012

Apanage all over the place

Välkommen till ApanageBloggen

En regering med parollen Det ska löna sig att arbeta

Det ha varit en relativt lugn veka på Estelle-fronten. Lite förvånande är det, för i ärlighetens namn fanns det lika lita att skriva om förra veckan och det hindrade ju inte tidningar och nyhetssändningar från att drunkna i den kungliga babylyckan.

Idag kom så vad som egentligen kan ses som den enda nyheten om Kungahuset sedan nyheten att Daniels känslor var all over the place.

Hovet vill ha mer pengar, för växande familjer kostar.

Tydligen är det i dagsläget Daniel som gör att hovets kostnader ökar eftersom han gör sitt jobb. Visst kan jag förstå att det kostar pengar att skicka iväg Daniel på olika kungliga uppdrag. Men samtidigt kan inte Madeleine kosta speciellt mycket för kungahuset. Enligt kungahusets kalender hade hon ett uppdrag i januari, sedan står det ingenting fram till och med april. Säger som Veiken, omfördela apanaget. Pengarna som kungen trodde skulle behövas till Madeleine får gå till Daniels kostnader istället. Det borde inte Alliansregeringen ha några problem med, enligt arbetslinjen ska det ju löna sig att arbeta.

Hovet räknar även med att Estelle kommer att kosta en del pengar framöver, även om det idag är svårt att överblicka exakt hur mycket.

Det kan inte komma som en total överraskning för Viktoria och Daniel att de skulle bli föräldrar. Deras främsta uppgift sedan de gifte sig har varit att säkra tronföljden, alltså att skaffa barn. Kanske skulle de ha gjort som alla andra blivande föräldrar får göra. Planera för framtiden, spara pengar för att ha råd med en växande familj.

Eller var hovet de enda i detta avlånga land som inte förstod att Viktoria var gravid?

Om så är fallet, om det verkligen är så att Viktoria och Daniel på något vis förträngde att de skulle bli föräldrar och därför blev totalt överraskade när Estelle föddes, då kan jag förstå att de inte hunnit lägga undan pengar för att ha råd med de extra utgifter som följer med ett barn. För visst kostar det med blöjor, välling, nappar, tvättlappar och läkarbesök. För att inte tala om kostnaden för att ha en barnsköterska som stöttar två föräldralediga föräldrar.

Läs mer
Bloggar

Veiken

Media
Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet SVT SvD SvD DN DN HD GP SR Expressen

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Cyberforce Anonymous Mediafire
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: