lördag, mars 24, 2012

Startfältet i semifinal 1

Välkommen till EurovisionsBloggen

Om ni vill se vad jag skriver om bidragen under själva semifinalen är det bara att klicka här.

Om två månader är det dags för den första semifinalen i Eurovision Song Contest som i år går av stapeln i Baku. Sverige tävlar i den andra semifinalen och i tisdags blev det klart att Sverige, och därmed Loreen, fick startnummer 11 när startorningen lottades.

Så här ser startordningen ut i den första semifinalen som avgörs tisdagen 22 maj. Av de redan finalklara länderna röstar Italien, Azerbajdzjan och Spanien i den första semifinalen.


1.Montenegro
Rambo Amadeus – Euro-Neuro
Ranelid på syra?

2.Island
Gréta Salóme & Jónsi – Never Forget
Dramatisk folkmusikpop. Tror att det här kan gå hem på Balkan. I den nationella uttagningen sjöng Gréta Salóme och Jónsi på isländska och då hette låten Mundu Eftir Mér, de hade nog vunnit på att fortsätta med det, ävne om låten är väldigt bra även på engelska.

3.Grekland
Eleftheria Eleftheriou – Aphrodisiac
I år genomförsdes den grekiska uttagningen i ett Köpcentrum. Har Grekland råd att stå som värd för Eurovision om de skulle vinna? Bidraget är för övrigt skriven och mixad av svenskar. En av dem, Dajana Lööf, var med i Fame Factory 2003. De andra svenskarna bakom bidraget är Dimitri Stassos, Mikaela Stenström och Peter Boström , som mixat låten.

4.Lettland
Anmary – Beautiful Song
Här fårv i vara med på sångerskans resa, från att hon hörde Jonny Logan tävla i ESC. Melodin är helt ok men texten känns inte helt hundra. Dessutom kan vi glädja oss åt att det kunde ha varit värre. Det kunde ha varit Mad show boys som hade kunnat representera Lettland med låten Music thief.

5.Albanien
Rona Nishliu – Suus
Årets Arty Farty bidrag?

6.Rumänien
Mandinga – Zaleilah
De latinska influenserna beror nog på att några av medlemmarna i gruppen kommer från Kuba.

7.Schweiz
Sinplus – Unbreakable
Tänk Andreas Johnson uppblandat med lite Bono.

8.Belgien
Iris – Would you
Iris (Laura van den Bruel ) utsågs till Belgiens representant i Eurovision redan i november. Trots det tog det ända till mitten av mars innan låten blev klar och resultatet blev en rätt intetsägande ballad.

9.Finland
Pernilla Karlsson – När jag blundar
För första gången på 22 år ställer Finland upp med ett bidrag på Svenska i Eurovision. Den här balladen om kärleken till sin mor tror jag tyvärr kommer gå många förbi i Baku.

10.Israel
Izabo – Time
Israel är i mitt tycke ett av de roligare Eurovisionsländerna. Det går aldirg riktigt att veta vad som kommer från dem. Det kan bli allt från en smäktande ballad, en falsksjungande transa, skainfluerad låt om terror eller, som i år, en grupp indie cirkusartister. Undra sa flundran över om de blev inspirerade av Spaniens bidrag från 2010.

11.San Marino
Valentina Monetta - The Social Network Song
Först hette San Marinos bidrag Facebook uh, oh, oh men eftersom reklam är förjudet enligt EBUs regler ändrades namnet till The Social Network Song, efter filmen om Facebook... Det här bidraget är så dåligt på alla sätt du kan tänka dig. Vart är ogillaknappen nar kvinna behöver den?

12.Cypern
Ivi Adamou – La La Love
Semifinalens andra svenskbidarag är skriven av Alex Papaconstantinou, Björn Djupström, Alexandra Zakka och Viktor Svensson. Jag kom att tänka på Boom boom boom boom med Vengaboys och Titanium med David Guetta ft Sia.

13.Danmark
Soluna Samay – Should've Known Better
För tankarna till 90- och 00-talet och visst påminner Solunasa röst lite om Alanis Morisette.

14.Ryssland
Buranovskiye Babushki – Party for Everybody
Har något missat de ryska mormödrarna? Det här kan bli livsfarligt i Baku. Jag tror på en topplacering. (Min favorittant är hon den kortaste). De slog ut eurovisionsveteeranerna och förhandsfavoriterna Yulia Volkova (från tATu)& Dima Bilan som tävlade med Back to her future.

15.Ungern
Compact Disco – Sound Of Our Hearts
En tråkig ballad som inte står ut då det är många ballader som tävlar i år.

16.Österrike
Trackshittaz – Woki Mit Deim Popo
Suck...

17.Moldavien
Pasha Parfeny – Lăutar
Blir glad av den här. Kanske beror det bara på att de kommer efter Österrikes usla låt. Det spelar ingen roll. Glad blir jag i vilket fall.

18.Irland
Jedward – Waterline
Kvällens tredje svenksbidrag då Nick Jarl skrivit låten med Sharon Vaughn.
Orkar vi verkligen med ett år till med Jedward. Ifjol fanns det en viss charm med dem, men nu har vi ju sett det här redan. Angående låten, är det bara jag som hör likheten med Westlifes When you're looking like that


Läs mer
Grekland
Aftonbladet SVT

Finland
SvD DN Svenska Yle Svenska Yle

Israel
The Jerusalem post

San Marino
SvD Helsingborgs Dagblad Aftonbladet DN

Danmnark
Ekstra Bladet DR

Ryssland
SVT SvD DN

Irland
SvD DN HD


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay Cyberforce Anonymous Mediafire
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag kanske kan vara stand by för vilket land som helst... har i alla fall utstyrseln klar...

Vonkis sa...

Bloggblad
Det har du sannerligen!