söndag, juli 29, 2018

Badrumsfix

Välkommen till BadrumsBloggen

När jag flyttade till den här lägenheten flyttade jag även till ett badrum med illgröna väggar. På riktigt, giftillgröna. Jag hade gärna målat om väggarna på en gång men jag blev ju lite dålig i kroppen i samma veva så det fick helt enkelt vänta.

Tidigare i våras så pratade jag med hyresvärden och det var ok för dem att jag målade om men jag skulle vara medveten att om det inte blir bra så måste jag återställa badrummet.

Kan egentligen tycka att det är märkligt att jag skulle måla själv med tanke på hur dålig den gröna målningen var, eller vad tycker ni om det här? Det var även droppar av grön färg på och i badkaret, i taket och en bit ner på kaklet. Å andra sidan borde väl det betyda att det ska ganska mycket till för att vi ska göra ett så dåligt jobb att det måste "återställas". För återställa betyder väl att det ska se ut som det gjorde innan vi målade om, eller?

I alla fall. Jag kan inte måla själv, så storahyster hade lovat att göra jobbet när de var på besök förra veckan. Nu ska jag väl säga att det var lite dålig tajming att måla om i badrummet mitt under värmeslaget som var. Färgen skulle nämligen härda i fem dagar efter den andra målningen, så vi kunde inte duscha...

Jag valde en vit färg som är bruten i grått. Storahyster och Den ömma modern ansåg att jag även skulle byta duschdraperi. Tydligen går inte ljusgrått och beige ihop. Skitsaksamma tycker jag. Det är ju inget fel på draperiet, så varför köpa ett nytt? Nej, det får vara kvar.

Så här såg badrummet ut innan ommålningen.

Det gröna kommer inte riktigt till sin rätt på bilderna. Den är faktiskt mycket mer ilig i verkligheten.

Nu ser badrummet ut så här. Förutom den nya färgen har jag satt upp dekor på kaklet. Jag köpte faktiskt dem första vintern jag bodde här så det var verkligen på tiden att de kom upp. Dekoren är mörkgrå, inte lila även om det ser ut så på bilden.

Duschdraperiet har inte kommit upp än, jag får inte upp armarna ordentligt för att kunna sätta upp draperistången, så det får vänta tills jag kan få hjälp.

Måste säga att jag är nöjd med hur det blev, en klar förbättring enligt mig. Tack för målningen, Storahyster.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Anonym sa...

Var nog mest systerdottern som kommenterade färgkombinationerna 😂. Snyggt fick du i vart fall!
Tar vi 50-tals taperna nästa gång?
I vilket fall, nu åskar det rätt nära, har mullrat på avstånd tidigare i dag.
//Din ömma moder

Bloggblad sa...

Jättefint blev det! Jag störs inte så mycket av att ha det lite ostädat, menvstörs enormt av om färger inte matchar.
Min mamma var tvärtom. Alltid perfekt städat, men ett virrvarr sv färger.

Anonym sa...

<3
Kramar/ Storhyster

Anni sa...

Vilket lyft! Tänk att du ens har stått ut med den där gröna färgen. Nu hoppas jag att duschstångsuppsättarhjälpen också har med sig ett passande draperi, för inte sjutton kan du ha ett bäääscht draperi i ditt fräscha badrum! :-)

Vonkis sa...

Den ömma modern
Nja, jag vill minnas att det var alla tre som skakade på huvudet åt det beigea draperiet.

Bloggblad
Tack!
Ha ha, konstigt att det kan bli så olika.

Storhyster
<3

Anni
Stått ut, det var rätt ord det.
Alltså, denna ovilja mot beige...