söndag, februari 17, 2019

Kulturtant för en dag

Välkommen till KulturBloggen

Då har en snusat på livet som kulturtant. Jag och M har besökt Vårsalongen på Liljevalchs och det var en upplevelse. Nu har inte jag varit på speciellt många konstutställningar men att det skulle vara så stort dom det faktiskt var, det hade jag inte räknat med. Till att börja med var det väldigt mycket folk på utställningen så det blev till att köa en stund innan vi kom in och väl där inne var det många rum att titta på konst i.

Det konstverk som nog blivit mest omskrivet redan är Skaparkollektivet Formas: 17 000 och redan utanför Liljevalchs finns manifestationen 17000 liv 17000 blommor som knyter an till konstverket.

Klicka på bilderna så blir de större.


Inger Edelfeldt kallar sin konst för sagorealism.

Malou Anderssons Tre fjorton. Siffrorna är stämplade och sedan har hon broderat över stämpeln.

Jag fick en väldig lust att vända på tavlan för att se hur broderiet såg ut på baksidan...

Här kan man snacka återbruk. Linnéa Eklöf har sytt en klänning av broderade textilier, verket heter Omedvetna samarbeten.

Visst skulle Anna Wyn-Jones Franks Boundaries and Borders, the ever changing Europe. A work in progress göra sig bra i riksdagshuset, eller varför inte Europaparlamentet?

Liselott Toresdotter Lindberg Varannan vatten.

I Bullevuttans Röd sand är det Anders Zorns tur att vara naken.

Ett av rummen hade ett litet tema på skandalen i Svenska Akademien. Eller vad säger ni om Stefan Bennedahls De Aderton? När Vårsalongen fick in verket hade Katarina Frostenson inte lämnat Akademien.

I samma rum finns även målningen Tvåsamhet av Sanne Frostensson (ej släkt med Katarina) och Anna-Malin Anderssons skulptur Knytblus. Snyggt där Liljevalchs.

The lingering av Samuel Åhlman är målad med kulspetspenna. Kulspetspenna!

Man fick så klart inte ta på något av verken men ibland var det svårt att låta blir. Bland annat när jag tittade på Eva Kitoks textilkonst. Tror att de här heter Lillasyster och Dans 1.

Vårsalongen visas till och med 24 mars, besök den om du har möjlighet.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag är nog ingen äkta kulturtant, trots att jag har linnekläder och stora silversmycken och åldern inne, för jag uppskattar inte att titta på konstiga saker som jag inte förstår. Däremot älskar jag Skagenmålarna. Dem förstår jag.

Anni sa...

Nu först såg jag det här inlägget! Vi fastnade helt klart för samma saker (vilken bra smak vi har!), men jag har inte lagt ut något inlägg ännu. Lite för mycket annat som händer just nu.