söndag, mars 29, 2020

Den åttonde dagen: Fina kollegor, balkongfix och Klubben

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag nummer åtta i isolering. Första dagen med sommartid. Tidigt i morse kom L från jobbet förbi med lite saker från jobbet som kan vara bra att ha hemma. Dessutom hade hon med sig en (eller flera) presenter från arbetslaget. Blommor och godis! Jag blev både glad och rörd. Snacka om fina kollegor. Nej, jag har inte ätit upp allt redan.

Mitt på dagen tänkte jag plantera ut penséerna jag köpte igår så jag gick ut på balkongen och skulle bara ta bort de döda växter som blev kvar i balkonglådorna över vintern. Men det var innan jag visste hur penningblad breder ut sig. Om jag någonsin får ett boende med trädgård ska jag absolut inte ha penningblad där. Det var rötter och revor överallt. Det tog 45 minuter att få bort det mesta och då orkade jag inte göra mer. Fortsättning imorgon med andra ord.

Måste få skryta lite mer om kladdkakan jag bakade i fredags. Ser ni!

Under kvällen har jag äntligen läst klart Klubben av Matilda Gustavsson. Det har tagit sin lilla tid även om den inte består av så många sidor. Jag har behövt lägga ifrån mig den flera gånger då jag blivit illa berörd, förbannad och upprörd. Klubben är en fördjupning av arbetet kring avslöjandet om Jean-Claude Arnault, klubben Forum, kopplingarna till Svenska Akademien och en konstvärld som valde att upprepade gånger titta åt ett annat håll och sopa under mattan. Men framförallt handlar den om de otroligt modiga kvinnor som vågade berätta vad de utsatts för, hur de skuldsatt och anklagat sig själva, bortförklarat. Förträngt.

Nästa bok blir Harry Potter och de vises sten. Har den som läsprojekt med en elev och så har jag faktiskt inte läst någon av böckerna i den serien.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad betyder det att du har ett läsprojekt med en elev?
Kan bara konstatera att du har fantastiska kolleger.

//Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Läsutmaningen är att vi båda ska läsa den första boken om Harry Potter.