måndag, juli 16, 2007

An der schöne brune Kanale

Välkommen till Besöksbloggen

Vi åkte ju på kanalen i lördags och oj vilken härlig dag vi fick. Solen sken, maten var god, slussvakterna såg inte allt för anskrämliga ut, det var helt enkelt himla skönt att bara sitta och titta på allt vi åkte förbi. Jag tog en del bilder under dagen med en digitalkamera jag lånat men jag fick inte med någon sladd till datorn så jag har inte kunnat föra över dem. Drför blir det inga bilder den här gången, men de kommer de kommer. Men oj vad jag vill ha en egen digitalkamera NU!

När vi kom tillbaka till Söderköping blev det glass på torget. Jämarns vad god den var! Jag tänker ju på vad jag äter nu för tiden men när jag äter glass ska det vara riktig glass, ingen light-skit här inte.

Igår hade vi tänkt promenera runt strömmen och ha en lite picknick i gräset, men just igår bestämde sig vinden för att ha sin stora återkomst så det blev till att ta en liten tur på stan och sedan sysselsatte min ömma moder och jag oss med att plantera om och binda upp blommor och det var inte alltid det lättaste. Eller, att binda upp blommorna var inte så himla svårt. Det svåra var att trassla ut blommorna innan vi kunde binda upp dem.

Visst ja, det var ju det här med mitt nya utseende också.

Jag har ju gått ner en del i vikt sedan päronen såg mig sist och reaktionen var rätt rolig. Faderskapet undrade vart halva jag hade tagit vägen och min ömma moder frågade om det var jag eller min storasyster som stod i dörren och det tar jag som något väldigt positivt :-)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter som en angenäm och allmänt trevlig helg. Så storasyrran ser bättre ut? Hoppas min lillasyster tänkte detsamma :o)
(hon bor på ett moln nuförtiden).
För jag var alltid litet avis på henne - hon var så himla fin själv, både utan- och innanpå.

Nåja - tillbaks till kanalen och päronen och äppelträdet: riktig glass, jo jag tackar jag!

Men Vonkis - ska det inte vara ett ´n´på slutet av både schöne och brune i din rubrik. Eller minns jag min pianospelsuppvisningsStraussvalsnamn fel? Och min tyska....:o) Blir gärna rättad här!

Humlan sa...

Jag vill också åka på kanal och bara sitta och titta... och kanske sticka lite. Jag trasslade ut blomrankor och försökte få dom att växa som jag vill nyligen. Det är lätt att hota med saxen/sekatören, men skönt (och snyggt) när man är klar..

Trevligt när man vill gå ner i vikt och lyckas med det. Grattis! Själv behöver jag verkligen försvinna lite..

Evas blogg sa...

Låter härligt med kanalåkning!! Men hur mycket har du gått ner i vikt? Är det GImetoden du kör? Hur länge har du hållit på med detta? Jag har slarvat en massa nu under sommaren. Alla kalas och min dåliga karaktär= svår ekvation!

Vonkis sa...

Kulsprutan
Jag kör tyska på mitt vis och förstår alltid vad jag menar. Men för att någon annanska förstå ska det nog vara som du skriver med n i slutet.

Humlan
Det är verkligen skillnad på före och efter. Önskar verkligen (!) att jag hade en digitalkamera så jag kunde visa hur fint det blev.
Och tack fr grattiset.

Eva
Sedan januari har jag gått ner ca 20 kilo och jag kör med viktväktarna. GI skulle aldrig fungera för mig. Älskar bröd och potatis på tok för mycket för det.

Anonym sa...

Förstod gjorde jag också :o) - undrade bara hur mycket jag kom ihåg av 1950-talstysklektionerna och pianouppvisningsprogrammet. Jag var på tredje plats - fanns alltså två bättre virtuoser - när jag fick nog av att få Monsieur Monets pekpinne över de felspelande fingrarna och började ägna mig åt modernare musik - och dans.
Jag älskar DIN tyska - mycket roligare än min.

mossfolk sa...

20 kg, vilken självdiciplin du måste ha! Riktigt riktigt imponerad.

Du får önska dig en digitalkamera. Sedan jag fått min går jag knappt någonstans utan den :)

Bloggblad sa...

Kör du med din egen tyska - braun eller brun... is' doch Wuuuurrrscht, som dom sa i Bayern på "min" tid.

Kul att du lyckades överraska föräldrarna! Om en timme ska jag på konsert igen.

Vonkis sa...

Mossfolk
Tackar, det har varit en kamp men jag har varit så fokuserad på målet. Har sett ut en kamera jag vill ha men den känns för dyr för att önska.

Bloggblad
Hoppas den är lika lagomt lång som förra veckan :-)

Anonym sa...

Jag vill oxå träffa dig nuuuuuuuuuuuu!
kram

Vonkis sa...

Allin
Ja men kom hit då!!!