måndag, juli 09, 2007

Skogen drar

Välkommen till Skogsbloggen

Jag är lite av en Bullerbyromantiker. Min stora dröm är att när jag blir vuxen på riktigt kunna bo i ett hus, på gården ska jag ha olika fruktträd, bärbuskar och ett grönsaksland. Det ska vara hyfsat nära till skogen så jag kan komma ut och plocka blåbär, lingon, hallo och andra bär. I frysen ska det alltid finnas en massa kakor, rulltårtor och bullar (som jag naturligtvis inte äter av om jag inte har främande) och de serveras på såna där serveringsfat i två till tre våningar. I källaren finns det sylter, moser, geléer, safter och så vidare.


jag tycker det är mysigt att ha egen gjord sylt och saft. Älskar att ha frysta bär i frysen som det bara är att ta fram och göra något roligt av.

Det nuvarande syltbeståndet minskar konstant men nu verkar det som att jag kan råda bot på blåbärsbeståndet i alla fall.

Om det är fint bärplockarväder i morgon ska en kollega på sommarjobbet och jag bege oss till skogen och plocka blåbär efter jobbet. Jag hoppar VERKLIGEN att det inte regnar imorgon och att vi hittar ett bra blåbärsställe. Ingen av oss är från stan men vi ska i alla fall göra ett försök. Och blåbär brukar et ju vara rätt lätt att hitta.

Värre är det med hallonen (inte Tarja utan bären (eller räknas hallon som en frukt)).

Ingen so mjag känner verkar veta var det växer vildhallon, eller så vill de inte avslöja det till oss...

En liten liten bit från mig växer det ett körsbärsträd som är helt översållat med mogna bär. Det är så lockande att klättra upp och plocka varje gång jag går förbi men så kan jag ju inte göra, även fast trädet hör till en hyresfastighet. Lite hyfs i kroppen har jag trots allt. Trot den som vill.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Hur gick det med blåbären? Får jag följa med nästa gång? Hojta bara så kommer jag skuttandes med både korg och mage svängandes!

Bloggblad sa...

Javisst ja - nu börjar den stressen OCKSÅ!!!! Måste plocka bär, måste plocka svamp, måste måste måste... ingenting...

Vonkis sa...

Suzan
Det är idag vi ska iväg, om en liten liten stund. Men vi har tänkt försöka få tag på hallon också, då kan du kanske följa med!

Bloggblad
Jag måste inte, jag vill :-)

Bloggblad sa...

Det kostar inget, det är frivillig kollekt vid utgången.
Jag kom hem nyss och tar mig en knäckemacka bara innan jag cyklar ner. Ska bli kul att ses.

Anonym sa...

Hihihi, du är så rolig.

Bloggblad sa...

Tack för igår!

Klart att det är enklare om man drivs ut i skogen av egen vilja. När det gäller mitt "måste" är det jag själv som jagar på...

Nu måste... näe, VILL jag städa mitt skrivbord - har just hittat symaskinen under en massa papper...

Bambi sa...

Men det är mysigt att plocka bär och hamstra lite. Gott mitt i vintern att plocka fram :-))

Morgondimma sa...

Skicka hit ett körsbärsträd!! Jag har just betalat 54:- för EN NÄVE biggaråer. STÖLD, OCKER!!!

Vonkis sa...

Marianne
ja ibland lyckas även den häringa skatan :-)

Bloggblad
Tack själv!
Tänk att symaskinen har lgat där och ruvat utan att säga ett endaste litet knyst.

Bambi
Precis! Det är ju det som är så himla mysigt med allt det plockade. Då kan man sitta där mitt i vintern och drömma om sommaren.

Morgondimma
54 SPÄNN!!! Det var sannerligen en stöld. Har funderat på att gräva upp det där körsbärsträdet som finns här en liten bit bort. Är det ok om jag skickar en gren till dig?

Evas blogg sa...

Har ni redan mogna bär?! Ja visst är det roligt med egna bär?! Jag tycker om att plocka bär, främst hallon, som inte kräver någon böjning av kroppen. Bakom vår stuga växer massor av hallon, enkelt, bara gå ut och plocka en mugg lite då och då.