måndag, juli 09, 2007

Förkovring

Välkommen till Funderarbloggen

Jag vill lära mig tyska.

Eller alltså, har ju läst det på högstadiet och på gymnasiet OCH en snabbis på komvux men nu är ju det så förgjordat länge sedan. För att inte tala om den egenhändiga tyska jag slänger mig med nu för tiden som gjort att jag sakta men ack så säkert tappat den "riktiga" tyskan.

Nu har jag alltså kommit på att jag vill lära om tyskan, på riktigt. Det verkar som att folkuniversitetet kommer att ha en nybörjar- och uppfräschningskurs och jag vill verkligen gå den. Samtidigt har jag spanat in en del fristående kurser på universitetet som verkar väldigt bra och som jag kommer ha nytta av som lärare, och så är det ju inte riktigt klart hur det blir med träningstider för handbollen den här säsongen. Så många val så många val.

En annan sak jag funderar på är att resa till Syrien. Det var en tanke som dök upp hos mig i början av sommaren, att det vore himla kul och intressant att resa dit. Problemet är bara vem jag ska resa med. De flesta i min närhet har ju börjat med det där onormaöa att skaffa familjer. Ingen tänker på att jag vill ha en resekamrat, vilken fräckhet. Och så handlar det ju om att resa tidigast till påsk 2008 och vem kan säga vad de gör då? Sannerligen stora problem jag brottas med.

Någon som varit i Syrien?

7 kommentarer:

PGW sa...

Varför just Syrien?

Anonym sa...

Ja det undrar jag med, varför Syrien? Vad är det som lockar? Vi ska ev åka utomlands i höst, men det är ff ett stort kanske. Några förslag på resmål? Jag skulle väldigt gärna vilja åka till Florens, men min sambo är inte lika intresserad av det. Vi har tänkt vara borta i max 7 dagar...

Varför frågar du inte kära mor om om hon skulle vilja följa med?

Vonkis sa...

PGW och Allin
Tycker att Syrien verkar vara ett spännande land och så har jag haft flera elever med rötter där.

Allin
Ja, vår ömma moder. Där sa du något bra!

Anonym sa...

som alltid;-)

Bloggblad sa...

En kompis till mig har varit där + min kollega som kommer därifrån...

Tyska är nog ganska lätt att fräscha upp. Åk dit och gå på Goetheintitut i stället!

Anonym sa...

Jag håller med, fruktansvärt fräckt att skaffa familj. Jag känner mig personligen kränkt av alla våra vänner som skaffat barn och gift sig. Om jag hade haft pengar så hade jag åkt överallt med dig. Nu verkar det inte bättre än att jag skulle behöva jobba med snorungar om jag ska ha råd med sånt (förskollärare).

Vonkis sa...

Allin
Nja...

Bloggblad
Fast om jag åker till Tyskland för att lära mig tyska kommer det ju bli så himla pinsamt när jag glömmer bort mig och kör medm ina egentillverkade rövenschnitzlar o.dyl...

Marianne
Men jag räknar med dig till svikarmaffian ju!