söndag, juni 20, 2010

Det finns tal och så finns det tal

Välkommen till TalBloggen

Idag, inte fullt ett dygn efter de flesta andra, har jag så hört Daniels tal till Victoria och jag är golvad.

Vilken värme och kärlek det var i vartenda ord.

Dessutom, att hålla ett sånt bra tal på både engelska och på svenska utan att staka sig. Vilken prestation. Inte illa för någon som sades vara dålig på engelska och dålig på att "föra sig".

Läs mer
Aftonbladet Expressen Expressen DN SvD SvD

FRA:are – download torrent Piracy Jihad Jane
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

9 kommentarer:

Elisabet sa...

Någon kommentator vittnade om att "någon annan" beklagat sig över att herr W junior, hade urusla poäng på högskoleprovet.

Men nu sitter ju - tack och lov - inte klokskap enbart i poäng.

Det handlar om så mycket mera.

Jag tycker att han gjorde det jättebra och visade en såå stor portion värme och omtänksamhet och självironi, inte minst.

Vonkis sa...

Elisabet
Nej, det är ju för väl att klokskap inte sitter i poängen.

Just självironi är og ågot man behöver en hel del av när man ska tillhöra en kunglig familj, om man tar sig själv på för stort allvar blir man nog lika stel och tråkig som familjen i England.

skoggie sa...

Jag tycker också att det var ett otroligt fint tal. Blev rörd till tårar verkligen. Däremot så kanske jag tänker att reaktionen i landet var.. låt säga lite underlig på samma gång. Att innehållet i talet var fint och genomtänkt är jag inte förvånad över. Jag tycker Victoria verkar vara en intelligent och varm människa. Därför känns det naturligt att hennes man också är det. Tyvärr verkar det som om människor är genuint förvånade över att han över huvud taget kunde prata. Som att "vanliga människor" inte skulle kunna vara kapabla till detta. Jag håller verkligen med dig om att det är imponerande att nervositeten var så pass liten. Någon gång anade man lite nervös andhämtning, men i det stora hela var det avspänt. Jag tyckte för övrigt verkligen om Olle Westlings tal.

Vonkis sa...

Skoggie
Mest av allt är jag imponerad över att Daniel var så personlig i sitt tal, det tillhör ju inte vanligheterna i såna här samanhanng.

epsilon sa...

Blev också både rörd och glad. Vackra tal av båda far och son Westling. Landsbygden sopade banan med storstaden. Men att kungen är en så pass medioker talare beror nog mycket på hans dyslexi. Han har nog stora svårigheter med att läsa innantill. Men gulligt det där med rosen till Silvia,

Micke sa...

Fint tal av både son och far ja. Väldigt lättsamt tycker jag. Han har ju gett ett lite stelt/stroppigt intryck förut tycker jag men tycker det var helt annat nu även om nervositet kan spela spratt också.

Välkommen i hostarklubben men jag har minskat på just hostandet nu och är bara matt&slut.

Andelieb sa...

Ojsan. Nu har även jag tittat och visst var jag på vippen att börja lipa. Håller med om att det var väldigt personligt och kändes som att det kom från hjärtat.

Att folk verkar förvånade över att han ens kan prata tror jag kan bero på att ofta är det ju Vickan som får sköta det officiella snacket än så länge och förmodligen är väl tanken att han ska vara mer stöttande är pratande om ni fattar hur jag menar. Men hör ju oftare kungen tala än Silvia för att jämföra.

Klimakteriehäxan sa...

Instämmer. Det var lysande, det där talet!

Anonym sa...

kul att folk i allmänhet tycker att det var så fint. Själv satt jag och vred mig av förlägenhet över stelheten och det tillrättalagda. Rätt bra att världen inte är som jag!

/Rose-Marie