fredag, november 04, 2011

Koll på läget

Välkommen till SkolBloggen

Det är underbart att Göran Hägglund ger sig in i skoldebatten men uppenbarligen har han inte fördjupat sig nämnvärt i ämnet.

Hägglund anser nämligen att "Lärarna behöver bemyndigas med både auktoritet och förtroende att vidta åtgärder mot den elev som bryter mot reglerna. Lärare ska få beslagta mobiltelefoner, ge skriftliga varningar och utfärda kvarsittning.

Så här står det i skollagen, som Göran Hägglund har varit med och fattat beslut om.

Från 5 kap. Trygghet och studiero

Disciplinära och andra särskilda åtgärder
Allmänna befogenheter för rektor och lärare


Enligt de förutsättningar som följer av 7-23 §§ får det beslutas om utvisning, kvarsittning, tillfällig omplacering, tillfällig placering vid en annan skolenhet, avstängning och omhändertagande av föremål.

Och varför i hela friden börjar Hägglund prata om skolan och lärarnas befogenheter nu? Vi har redan fått en ny skollag och läroplan (lgr11). Göran Hägglunds parti är ett regeringsparti, Göran Hägglund är själv ett statsråd. Missade han hela arbetet med lgr11. Vill han ta fram en ny skollag och läroplan?

Eller handlar det bara om att synas, och då är skolan alltid ett tacksamt ämne att ta upp?

Oavsett vilket känns det smått oprofessionellt.

****uppdaterad 5 november****
Jag blir väldigt förvånad, upprörd och orolig över att nästan ingen har reagerat på Göran Hägglunds debattartikel. Att ingen från regeringspartierna säger något förstår jag, de tycker nog att Hägglund är lite pinsam. Men var har oppositionen tagit vägen? Var är lärarfacken? Var är Lena Mellin och gänget?

Tycker verkligen folk att det är ok att vi uppenbarligen har ett statsråd som helt verkar ha missat en av regeringens största reformer???

Andra bloggar
Metabolism - Tre lärare och en blogg

Läs mer
DN Debatt Lärarnas tidning Expressen Dagen SvD Aftonbladet SVT SR

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: