lördag, november 26, 2011

Försöker ta det lugnt

Välkommen till LugntBloggen

Den här helgen ska gå i det kravlösas tecken. Inga måsten, inga borden, förutom att tvätta då eftersom där inte är så roligt att gå omkring i skitiga kläder.

De två veckorna som gått sedan jag var i England har tagit på krafterna.

Två dagars feber och ryggvärk tog på krafterna första veckan.

När vi kom till jobbet i måndags möttes vi av beskedet att fyra kollegor var sjuka eller vab:ade. Så det blev till att försöka boka om utvecklingssamtal och byta ut planeringstid mot lektionstid. Detta i lokaler som inte har fungerande ventilation och som är mögelskadat.

Inte en drömsituation med andra ord.

När det var onsdag önskade jag mig helg. Tre dagar där det knappt hanns med att gå på toaletten är ingen höjdare.

Att säga att jag varit slut i kroppen är att ta i i underkant, jag förstår att vänner och familj blivit oroliga då de ringt vid sex-tiden på kvällen och fått en slumrande Vonkis i telefonen.

Så, den här helgen tänker jag försöka att ta det lugnt.

Titta på TV, läsa bloggar och så vidare.

Under bloggläsandet hamnade jag som vanligt hos Lena som länkade till debattartikeln Det går åt helvete, men jag har i alla fall dokumenterat det och kan inte annat än hålla med.

Vi är många lärare som har det tungt just nu, jag hör samma sak från mina kollegor, vänner som jobbar på andra skolor och bland lärare som bloggar. Det är för mycket nu. Vi orkar inte.

Så jag försöker ta det lugnt och ignorera det att golvet skulle må bra av att dammsugas och att bokhyllor och TV skriker efter en dammtrasa.

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Lena sa...

Hoppas du lyckas med dina föresatser.

Skolan och vården är två områden som verkligen behöver genomlysas ur ett arbetstagarperspektiv, för det är illa, riktigt illa.
Långt över hälften av de som arbetar inom "min" förvaltning i min kommun säger i den senaste arbetsklimatundersökningen att de INTE har ork över till en aktiv fritid.

Tankevågor sa...

Hoppas VERKLIGEN att du kan andas ut den här helgen och hämta lite ork!

Jag läste också artikeln som Lena länkade till och visst är det så att man känner igen sig.

Jag är just nu helt slut. Men måste ju såklart orka fram till mållinjen och jullovet.
Det har varit alldeles för mycket den här hösten. Nyanlända barn rakt utifrån kriget långt borta i världen, barn som far illa och blir omhändertagna av soc och samtidigt en ledning som bara fyller på nya barn i min klass. Nu har vi 26 små sexåringar och det kommer att bli en stor etta nästa år. Klokt? Nej helt utan tanke då det byggs ett nytt bostadsområde (som har vår skola som sin tillhörighetskola)med förväntad inflyttning av nya barn efter årsskiftet.
Det är bara att bita ihop, andas djupt och försöka hitta friden i ett tänt ljus och få någon sorts adventskänsla!

Ha en SKÖN och avkopplande helg vännen!

// Lisbeth

Vonkis sa...

Lena
Det blev inte mycket gjort här igår, förutom tvätten och disken som stått och väntat i två veckor :-(

Men det är inget roligt att inte orka planera in något på en hel helg.

Tankevågor
Det är så sorgligt att vi är så här trötta, det var ju lov nyss. Vi ska inte behöva jobba mot "nästa lov" för att orka med. Nu har jag ändå turen att ha en bra chef, så är inte alltid fallet, som gör så gott han kan. Men när förvaltningen inte lyssnar, och när det, som du säger, hela tiden ska fyllas på med nya elever...

Hoppas att du också får en skön helg.