fredag, januari 20, 2012

Bredbyn i Anundsjö i Örnsköldsvik

Välkommen till GrattisBloggen

Det gäller att hitta glädjeämnena, när jag sitter här på jobbet ännu en fredageftermiddag.

Dagens glädjeämne är att Fredrik Lindström idag har tagit sin första seger i Världskuppen i skidskytte.

Stort grattis Fredrik.

Sedan blev det ett litet fniss över Aftonbladets och Svenska dagbladets formulering när hemorten skulle presenteras. Det står att Fredrik är från Bredbyn i Anundsjö.

Det säger säkert jättemycket för den som inte kommer från området. Så, snäll och hjälpsam som jag är kan jag informera om att Anundsjö ligger i Örnsköldsvik.

Det var så lite så.


Läs mer
Örnsköldsviks Allehanda Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbladet Aftonbadet Aftonbladet SVT Expressen Expressen Expressen Expressen DN SvD SvD


FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

6 kommentarer:

HOD sa...

Va kul, Vonkis! Visste inte att du gillade skidskytte. Kul också för Fredrik. Hade ingen aning om att han vunnit. Brukar annars försöka följa våra skidskyttar så ofta jag kan, men i eftermiddag var jag "tyvärr" upptagen med att sälja ännu en värmepump...

HOD sa...

Vad kul, Vonkis! Visste inte att du gillade skidskytte. Kul också för Fredrik. Hade ingen aning om att han vunnit dagens sprintlopp. Brukar försöka följa våra duktiga skidskyttar så ofta jag kan, men i eftermiddag var jag "tyvärr" upptagen med att sälja ännu en värmepump...

Vonkis sa...

HOD
Jo då, jag gillar skidskytte. Blev intresserad efter OS i Alberville.

Det var ju väääldigt synd att du skulle sälja en värmepump just precis när Fredrik Lindström vann :-)

HOD sa...

Hej Vonkis!

Fredrik visade ju framfötterna idag igen. Han har nu plötsligt seglat upp som Sveriges största hopp när det gäller skidskytte. Kul!

Visst var det typiskt, att jag skulle behöva missa Fredriks seger på grund av en värmepump...

Idag (lördag) har jag dock varit en riktig "soffpotatis", och kollat in en hel massa sport på TV. Bortsett från Fredrik har det dock inte varit så kul att vara svensk.

Särskilt inte med tanke på handbollslandslagets totala genomklappning mot Polen. Hur kan det spridas en så'n total panik i ett lag, bara för att en av de bästa spelarna blir punktmarkerad?

Nu till en helt annan fråga (jag hoppas du inte tycker jag är ofin): Jag saknar din viktkurva! Betyder det att du nått din idealvikt nu? Anledningen till min fråga är, att jag själv är inne på att försöka tappa några kilon.

Vad tror du om den omtalade LCHF-metoden?

Egentligen låter det ju helt befängt, att man ska kunna käka nästan obegränsat med fett (även animaliskt) och samtidigt gå ned i vikt, så länge du undviker kolhydrater i form av t ex rotfrukter, pasta och bröd - och dessutom frukt(?). Det strider ju mot allt vi hittills lärt oss...

Samtidigt är det ju allt fler som träder fram och hävdar, att de genom metoden, på kort tid, lyckats tappa en väldig massa kilo, samtidigt som de uppger att de aldrig mått bättre, och dessutom kan visa upp oklanderliga resultat i diverse hälsotester...

Jag är ingen näringsfysiolog, men kan det verkligen vara så, att fett egentligen innehåller det mesta av de näringsämnen vår kropp behöver?

I så fall är det ju som "gormand" rätt frestande att testa denna metod. Om inte jag tolkat det hela helt fel, verkar den ju ge full legitimitet till att frossa i sånt man verkligen gillar, som oxfilé, fläsknoissette, bearnaissås, sjötunga meuniere, vilökssmör, gräddbakelser - och samtidigt gå ned i vikt...

Vet du nå't om detta, så är jag tacksam för att få höra dina synpunkter?
/HOD

Vonkis sa...

HOD
Det var verkligen en total genomklappning handbollsherrarna bjöd på igår, bara för att Kim punktades...

Viktkurvan tog jag bort både för att det inte kändes bra att ha den i bloggen.

Angående LCHF.
Jag är väldigt skeptisk till den dietetn. Bland annat för att det inte finns några studier över dietens effekter över en lång tid.

Dessutom läste min mamma in sig lite på dieten när hon funderade på att prova den. Hon såg då att vid LCHF-kost höjs värdet av ketoner i urinen. Ketoner är ett bränsle som bildas när kroppen har brist på insulin. Kroppen börjar bryta ner fett och när fettet kommer ut i blodet omvandlas det till ketoner.

Ketoner i urinen kan även vara tecken på uttorkning och undernäring.

Nu säger jag inte att den som följer LCHF blir undernärd eller uttorkad. Det jag menar är att ketoner i urinen inte är ett bra tecken, uppenbarligen händer det något i kroppen som inte är ordentligt undersökt av vetenskapen på personer som följer lchf.

HOD sa...

Sålunda, den enda rimliga kuren är tydligen att äta allsidigt, men med måtta - och motionera mera! Precis det vi alla innerst inne alltid vetat... Men det kräver ju sån't tålamod och så'n karaktär. Och det är ju just det. Alla vill vi ha den där "snabbfixen".

Livet är bra orättvist, några av oss kan knappt se åt en "godsak" utan att gå upp i vikt, medan andra formligen vräker i sig utan minsta påverkan.

Olika drabbar metabolismen...