torsdag, januari 19, 2012

Har klockorna stannat nu?

Välkommen till FöräldraBloggen

Annica Dahlström påstår att män är sämre på att ta hand om barn än kvinnor. Ja, hon går till och med så långt som att hävda att män är direkt farliga för barn. Visst. Artiklen i aftonbladet har några år på nacken men jag tvivlar på att Dahlström har bytt åsikt sedan den skrevs.

Några härliga klipp från intervjun i Aftonbladet

Mamman bör inte lämna barnet ifrån sig under de tre första åren

Vad händer om pappan ändå tar över vårdnaden av barnet?
– Den otryggheten kan i värsta fall leda till kroniska stressymptom när barnen blir äldre. Diabetes, hjärt- och kärlsjukdomar, fetma, många av de sjukdomar vi ser i?dag orsakas av kronisk stress. Barnen kanske inte blir lika starka psykiskt som de hade kunnat bli.

Han ska inte vara pappaledig ensam det första halvåret, tycker jag. Det är bra om mamman också finns till hands. Barnet behöver en förtrolig person som det kan lita på.

Pappor vill kanske att barn ska lyda och förstår inte att barnen inte begriper tillsägelser. Därför är det många småbarn som också får smisk av sina fäder.

/.../en barnflicka, eller i bästa fall en mor- eller farmor, är ett utmärkt alternativ om mamman måste börja jobba.

Mannens konstiga maskulina doft och mörka stämma passar inte barnen.Personligen blir jag mörkrädd av att läsa sånt här. De enda som kan se något positivt i det Annica Dahlström står för är mammamaffian på familjeliv.

Vad säger ni pappor, som varit hemma med era barn om det här???

Läs mer
Aftonbladet DN

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Andelieb sa...

Min pappa var föräldraledig med mig i en månad har jag fått höra i efterhand. Själv minns jag faktiskt inte vem som bytte blöjorna men jag skulle nog inte påstå att det är något större fel på mitt psyke ;) Men det kan ju vara fint att veta att det är pappa jag ska skylla på om något blir tokigt. Komma där med sin maskulina röst och tro att han kan ta hand om ett barn... Hå hå ja ja. Mycket ska man höra och tyvärr är en hel del så dumt så att hälften hade varit för mycket redan det.

Lilltrolls far sa...

Härligt när kvinnor slåss för sina rättigheter på barrikaderna och gör det för de riktigt viktiga frågorna! Jag menar... lika lön för lika arbete kommer ju låååååångt ner i prioriteringslistan jämfört med det här, kvinnorna ska stanna hemma med sina barn och se till att hushållet sköts.

Vonkis sa...

Andelieb
Åh käre värld! Hur kunde han!?!
Och hur kunde din mamma tillåta något så fruktansvärt???

Lilltrolls far
Du, glöm inte att vi inte behöver raka oss under armarna om vi inte vill...

Lilltrolls far sa...

Forskning på ämnet:

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/barn-inte-mer-skadade-nar-man-ar-hemma_6799681.svd