måndag, januari 16, 2012

Få tummen ur

Välkommen till HjärteBloggen

Ibland tar saker lång tid att göra. Väldigt mycket längre tid än det egentligen skulle behöva ta. Att posta färdigvirkade Hjärtekatter är tydligen en sån sak. Det var Annigurumi som informerade mig om Hjärtekatten.

Ibland tar livet oväntade vändningar. Som när ett litet barn föds med hjärtfel och måste tillbringa sin första tid i livet på barnhjärtavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus. När sådant händer är det lätt att känna sig osäker och rädd – och då behöver man trygghet. Någonting att hålla sig fast vid. Någonting som påminner om att det lilla barnet är unikt och speciellt. Inte bara sjukt. Någonting konkret och pedagogiskt men samtidigt mjukt och tröstande. Någonting som en Hjärtekatt.

Hjärtekatten är en handvirkad katt som på ett pedagogiskt sätt kan påminna om tiden på sjukhuset. Vi vill egentligen alla helst att varje nytt litet hjärtebarn ska få med sig en egen Hjärtekatt när de åker hem från avdelning 323 på Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, men det föds omkring 1000 hjärtebarn i Sverige varje år och vi inser att det är för många maskor för oss att virka. Vi har därför satt upp målet att försöka få ihop 100 handvirkade Hjärtekatter att skänka till avdelningen.

I somras blev min hjärtekatt Margit klar. Igår fick jag tummen ur, så nu ligger hon tillsammans med Signe i ett mjukt kuvert på väg söderut.

Hon är inte den vackraste hjärtekatten som någonsin gjorts men med tanke på att hon bara är mitt andra försök att virka en figur så är jag ändå ganska nöjd.

Det första försöket slutade så här. Det ska vara en gris men ser i bästa fall ut som en mörkrosa snögubbe.

Läs mer
Hjärtekatten
Virka din egen hjärtekatt

Hjärtekatten i media
P4 Västmanland Zickermans Föräldrar och barn Sörmlands Nyheter SR Göteborg Hemmets journal

FRA:are – download torrent Piracy The Pirate Bay
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: