lördag, juni 28, 2014

Bråvalla festival 2014 fredag

Välkommen till FestivalBloggen

Den här festivaldagen har verkligen gått upp och ner.

Det började med Petter som spelade med Norrköpings symfoniorkester. Som ni säkert läst vid det här laget började det snart regna så symfoniorkestern gick av scenen, in kom istället Eye N' I och jädrar anåda vilket drag det blev. Tempot höjdes maximalt kändes det som. Det var absolut inte en dålig konsert med Norrköpings symfoniorkester, verkligen inte men det går inte att jämföra med andra delen. Efter ytterligare några låtar fick konserten avbrytas helt, det var helt enkelt för farligt att fortsätta i regnet, blåsten och åskan. Jag har aldrig varit på någon spelning med Petter förut och jag lovar att det här inte var den sista.

Dagens bästa. Förutom Petter och Eye N' I, The Hives. Ös och show från början till slut. Howlin' Pelle Almqvist vet hur en publik ska tas. Det är prat som inte bara går ut på -Hur mår ni?, han går ner till publiken, får till och med alla innanför staketet att sitta ner och sedan få den att bära honom. Hur genomtänkt det var vet jag inte med mäktigt var det alla gånger.

Dagens besvikelse. Mando Diao. Det var bara så konstigt och tamt. I och för sig inte en tacksam uppgift att följa direkt efter The Hives men jag hade absolut förväntat mig mer. Försök ha kontakt med publiken, blunda inte heeela tiden. Låtarna i sig var det inget större fel på, det kom bara aldrig igång.

Dagens Överraskning. Movits! Kände igen namnet men kunde inte komma på några låtar och blev glatt överraskad. Musiken var medryckande och sågaren charmig.

Dagens miss. Håkan Hellström. Efter att ha gått hela dagen i blöta skor och inte kunnat sitta just något gav vi upp lite tidigare än planerat. Det var en stund kvar på Veronica Maggios spelning, som var riktigt bra den också, men jag kände att om mina fötter skulle palla att gå till spårvagnen så kunde vi inte vara kvar tills konserten var slut. Så vi gick och precis när vi går ut genom entrén presenterade Maggio Håkan Hellström som gästartist i duetten Hela huset.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Inga kommentarer: