fredag, december 22, 2017

Det här med presenter till lärare

Välkommen till PresentBloggen

Har skaffat snapchat, på elevernas önskan. De ville lägga till mig i klasschatten så vad gör en inte.

Här om kvällen skrev en elev till mig i en egen chatt och undrade om hen måste komma på avslutningen. Jag svarade att så är det. Vi har avslutningen på kvällen och så blir vi lediga på fredagen (idag) istället. Förstår av svaret att eleven inte är nöjd. Frågar då om hen inte vill komma på avslutningen och får svaret Egentligen inte. Frågar varför men får inget svar.

I skolan dagen efter tar jag eleven åt sidan och frågar varför hen inte vill komma på avslutningen. Hen ser lite skamsen ut och säger För jag har ingen present...

Då dog jag lite.

Det finns ingen tradition på skolan att samla pengar och ge oss lärare presenter. Någon enstaka elev har gett mig något ibland, saker som en blomma, lite godis, kanske ett ljus.

Det här var EN elev. En elev som faktiskt ändå kunde uttrycka att det är jobbigt med skolavslutningen för att några ger presenter och hen inte kan göra det.

Jag undrar hur många fler det är hos oss som känner så här. Och då har vi som sagt var inte någon tradition av insamlingar.

Svarade eleven att självklart behöver hen inte ge några presenter, det behöver ingen, att för mig är det viktiga att hen kommer, inget annat.

Och visst kom hen kom på avslutningen, vi hade en fin stund i kyrkan hela klassen, kramades efteråt och önskade varandra ett riktigt bra lov.

Men jag kunde inte sluta att tänka på de elever som inte dök upp. Hur många av dem stannade hemma för att de inte hade några presenter att ge?


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken tur att du kunde reda ut det med just den här eleven!
Går det att diskutera efter lovet? Att man är tydlig inför andra lov att man INTE vill ha en present. Att det bästa man kan få är att alla kommer?
Likadant att man intre ber dom berätta om sina lov, då en del verkligen gruvar sig att berätta.
Tycker du löste det bra!
// Marianne