fredag, juni 22, 2018

Kultur i juni

Välkommen till KulturBloggen

Av någon anledning har det blivit en del kulturella utflykter för mig under junimånad med både teater och musik. Plötsligt händer det.

Bara att besöka Löfstad slott är en upplevelse i sig. Det är ett fint slott som ligger vackert beläget.

Att äta till den här utsikten, det är inte helt fel.

Till Löfstad slott åkte jag med kollegan A för att se Molières Den inbillade sjuke. Vi drog ner medelåldern rätt ordentligt men vad gör väl det när föreställningen var så bra och rolig.


På nationaldagen njöt jag av en konsert med musiker ur Norrköpings Symfoniorkester och S:t Olofs Oratoriekör. Allt under himlens fäste är en av mina favoritlåtar. Den är så vacker och vemodig och att höra den spelas av riktigt duktig musiker var fantastiskt. Efter några fina svenska visor var det dags för kvällens huvudnummer, Förklädd Gud med Agnes Auer, Staffan Liljas och Stina von Sydow. Ett bra sätt att spendera nationaldagen på.

På kvällen för avslutningsdagen. Då jägarns blev det opera. Jag, på opera! Det var Bloggblad som bjöd med mig på finalen av Stenhammarpriset. 9 fantastiska solister fick vi lyssna på, vann gjorde Yohan Kim.

Så mycket kultur, hur ska jag hålla liv i det här?


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

1 kommentar:

Anni sa...

Blir alldeles glad av att läsa, det låter verkligen toppen. Nu har du fått blodad tand, så det är bara att fortsätta :-)

Svar; Jag har lite koll på en del trädgårdar/trädgårdsprofiler redan innan, men inför denna resa googlade jag upp en del trädgårdar också för att få koll på adresser och framför allt öppettider! Det kommer att bli många :-D