söndag, juli 29, 2018

Badrumsfix

Välkommen till BadrumsBloggen

När jag flyttade till den här lägenheten flyttade jag även till ett badrum med illgröna väggar. På riktigt, giftillgröna. Jag hade gärna målat om väggarna på en gång men jag blev ju lite dålig i kroppen i samma veva så det fick helt enkelt vänta.

Tidigare i våras så pratade jag med hyresvärden och det var ok för dem att jag målade om men jag skulle vara medveten att om det inte blir bra så måste jag återställa badrummet.

Kan egentligen tycka att det är märkligt att jag skulle måla själv med tanke på hur dålig den gröna målningen var, eller vad tycker ni om det här? Det var även droppar av grön färg på och i badkaret, i taket och en bit ner på kaklet. Å andra sidan borde väl det betyda att det ska ganska mycket till för att vi ska göra ett så dåligt jobb att det måste "återställas". För återställa betyder väl att det ska se ut som det gjorde innan vi målade om, eller?

I alla fall. Jag kan inte måla själv, så storahyster hade lovat att göra jobbet när de var på besök förra veckan. Nu ska jag väl säga att det var lite dålig tajming att måla om i badrummet mitt under värmeslaget som var. Färgen skulle nämligen härda i fem dagar efter den andra målningen, så vi kunde inte duscha...

Jag valde en vit färg som är bruten i grått. Storahyster och Den ömma modern ansåg att jag även skulle byta duschdraperi. Tydligen går inte ljusgrått och beige ihop. Skitsaksamma tycker jag. Det är ju inget fel på draperiet, så varför köpa ett nytt? Nej, det får vara kvar.

Så här såg badrummet ut innan ommålningen.

Det gröna kommer inte riktigt till sin rätt på bilderna. Den är faktiskt mycket mer ilig i verkligheten.

Nu ser badrummet ut så här. Förutom den nya färgen har jag satt upp dekor på kaklet. Jag köpte faktiskt dem första vintern jag bodde här så det var verkligen på tiden att de kom upp. Dekoren är mörkgrå, inte lila även om det ser ut så på bilden.

Duschdraperiet har inte kommit upp än, jag får inte upp armarna ordentligt för att kunna sätta upp draperistången, så det får vänta tills jag kan få hjälp.

Måste säga att jag är nöjd med hur det blev, en klar förbättring enligt mig. Tack för målningen, Storahyster.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

lördag, juli 28, 2018

Melodikrysset vecka 30 2018

Välkommen till KryssBloggen

God morgon löjlisar och olöjlisar.

Såg ni någon blodmåne igår? Jag var ute en dryg timme igår och letade efter den men det var tyvärr för många hus och träd i vägen. Fick nöja mig med att titta på en livesändning på youtube istället. Kanske har jag bättre tur idag, för det finns möjlighet på både Py och Bäckman i krysset.

Tror att det även var för molnigt igår kväll för många runt omkring hade problem att se blodmånen och molnen hänger kvar idag. Det är lite småmulet och så finns det en liten liten chans för regn.

Det var min kompis Céline Dion som sjöng My heart will go on.

Hm, det är väl bara två veckor sedan Trettiofyran (Denna kåk har varit våran) var med i Melodikrysset. Sedan fick vi höra A nightingale sang in Berkeley square så vi skriver in näktergal på vågrätt 15.

Abbas Our last summer som ju är med i Mamma Mia. Ska nog inte säga vad jag tycker om den filmen...

Min hatt den har tre kanter
tre kanter har min hatt
och har den ej tre kanter
så är det ej min hatt
.

Han är för rolig Eldemannen, spelar My way så vi får skriva in My istället för Py

Lale Andersen sjöng inte på svenska, det brukade dock Thory Bernhards göra och då hette låten En gång ska vi åter mötas.

Bette Midlers The Rose skrevs av Amanda McBoom.

Det är Leonard Bernstein som varit med och skrivit musiken till West side story.

Då fick vi lite sång av Ozzy Osbourne och Bark at the moon, extra passande idag kanske.

Nu skriver vi Nice, förr skrev man Nizza. Tror det var Taubes Tango i Nizza som Eldemanne spelade.

Busringningar i Hassan, det var tider det. En av mina favoriter är My name is Luka. I 56:ans buss var det Fredrik Lindström som busringde.

2009 tävlade Molly Sandén i Melodifestivalen med pekoralet Så vill stjärnorna.

Det är ju Emils lillasyster Ida som sjunger Du ska inte tro det blir sommar i Idas sommarvisa.

Eldemannens favoritgrupp från förr heter Sparks, låten heter This town ain't big enough for both of us.

Då var detta kryss löst, inklickat och lagt till handlingarna. Tack alla som var med idag. Ta hand om er i värmen och dansa en regndans så sörs vi igen om en vecka.


snabbgenomgången
V12 Dion
L13 Kåk
V15 Näktergal
L10 Mamma
V 5 Mia
V13 Kanter
V14 My
L11 Åter
V 9 Amanda
L 4 Rose
L 1 Leonard
V 6 Ozzy
L 2 Nizza
V 1 Lindström
V10 Ms
L 3 Tro
L 8 Ida
V 7 Sparks


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

fredag, juli 27, 2018

Kärt besök

Välkommen till BesöksBloggen

Hela förra veckan hade jag underbart besök av den ömma modern, storahyster och systerdottern. Då hann jag inte skriva något och den här veckan har det varit för varmt men ni vet vad man säger, bättre sent än ännu senare.


Bara det här med att få umgås med sin systerdotter, det är guld värt. Och hon har blivit så stor, tänk att hon börjar sjuan om några veckor. Varma, empatiska, fina, roliga, härliga Isa.

Ibland behöver en se sin stad från en besökares ögon. Två promenader blev det runt Strömmen och det är vackert där. Ska erkänna att jag inte gillade idén med en bro mellan Saltängsgatan och Strömsholmen när den skulle byggas, men jag kapitulerar. Det var faktiskt bra att bygga den.

Det blev en tripp till några vänners stuga också. En sådan där lagom stor stuga men en halvt vildvuxen trädgård och en liten sjö precis bredvid. Tänk att vara här under perioden när höstrusk och åska möts. Visst låter det underbart.

Vi skulle ha åkt till stugan dagen innan men planerna ändrades, så det blev lite blev frukost på IKEA, lite blomsterinköp och en avstickare till Bergs slussar den dagen.

Vad vore ett besök från familjen utan ett stopp i Söderköping för att äta glass? Vi brukar dock hoppa Smultronstället och istället äta den goda glassen från Göta glass.

Som sagt, en hel vecka fick jag ha dem här och det var en underbar vecka. Visst kan det kännas intensivt mellan varven när man är van att vara för sig själv i vanliga fall men mest av allt var det just underbart att ha dem här.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

torsdag, juli 26, 2018

EFIT 26 juli 2018

Välkommen till FotoBloggen

Goder morgon. Idag är det dags för Ett foto i timmen igen, denna torsdag. Häng med så får vi se se vad jag orkar med i värmen.

Kl. 03. Har sovit en stund i vardagsrummet vid bordsfläkten för att kyla ner mig lite. Ska försöka somna om.

Kl. 06. Nej, det här går inte längre. Dags att gå upp.

Kl. 07. Frukostdags. Måste försöka diska idag.

Kl. 08. Vattnade blommorna på balkongen när det dök upp en humla! Jo, det är en humla på bilden den var bara lite svårfotad, titta i den röda ringen...

Kl. 09. Ställer i ordning disken men orkar faktiskt inte diska nu.

Kl. 10. Ställer in några vattenflaskor på kylning i kylskåpet.

Kl. 11. Lämnade prover förra veckan och läkaren lovade att ringa när hen fick svaren. Så blev det inte, den här gången heller. Så nu sitter jag här och pratar med en sköterska som inte kan svara på mina frågor.

Kl. 12. Har diskat. Att döma av bilden skulle en kunna tro att jag mest intar flytande näring de här dagarna och det är helt rätt.

Kl. 13. Hade tänkt äta lite rostbiff med avokado och tomater men det gick ju lite sisådär. Det fick bli ett glas filmjölk istället.

Kl. 14. Pustar ut i soffan, det är över 30 grader varmt.

Kl. 15. Är kvar i soffan, tittar på Four in a bed och roar mig lite med kameran.

Kl. 16. Skriver en inköpslista med en krånglande kalligrafipenna.

Kl. 17. Köpte den här boken tidigare i somras och nu när jag har läst klart Mats Strandbergs Hemmet är det ju bara att sätta igång.

Kl. 18. Det fungerar inte att bara äta fil en hel dag. Eller, en dag går väl bra men inte tre... Kall kokt potatis med lite tonfisk kan vara ett bra alternativ.

Kl. 19. Sitter ute på balkongen och njuter av min lilla fuchsiahörna. Tror att de skulle må bra av lite större krukor men då måste jag köpa mer blomjord.

Kl. 20. Förra veckan fick jag ommålat i badrummet så det är väl dags att ställa tillbaka lite grejer i badrumsskåpet.

Kl. 21. Ser det tredje avsnittet av Huset på udden.


Det får bli den sista bilden från denna varma dag. Fler som är med och fotar idag hittar du här.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

lördag, juli 21, 2018

Melodikrysset vecka 29 2018

Välkommen till KryssBloggen

God morgon löjlisar och olöjlisar. Det är lördag, värmen håller i sig (det är för varmt) och jag är tillbaka i Norrköping. För övrigt håller jag tummarna för Py på lodrätt två.

Eldemannen börjar med signaturmelodin till Bonanza, eller Bröderna Cartwright som serien fick heta i Sverige.

Det är Miriam Bryant som gjort originalet av Serendipity.

London symphony orchestra spelade Stings (eller Polices) Every breath you take.

Mmm, Nord och syd. Jag var ju så kär i Orry Main...

Hon som sjöng Barnatro kallades för Lapplisa men hette Anna-Lisa Öst.

Tiotusen röda rosor vill jag skänka dig.

Artisten heter Perry i efternamn och Katy i förnamn. Låten heter I kissed a girl.

Tycker allt att Kikki Danielssons Bra vibrationer håller fortfarande, fast kanske inte i den här versionen.

Eva Britt Remaeus sjöng om våren, gissar att det var från Fem myror.

I sommarens soliga dagar
vi gå genom skogar och hagar,
på färdens besvär ingen klagar.
Vi sjunga var vi gå. Hallå! Hallå!


Vi brukade sjunga Anna Anaconda i skolan på mellanstadiet och jag tyckte att texten var så rolig. Nu var det Stefan Demert och Jeja Sundström som sjöng. Så då fick vi äntligen lite Stefan Demert i krysset. Det var verkligen på tiden.

Lite med Taube då med Så länge skutan kan gå.

Tänk att Simon and Garfunkels låtar kan låta så menlösa i dansbandsversion, vi får väl glädja oss åt att de i alla fall inte översatte texterna till svenska. Garfunkels förnamn är Art.

Se där, då var dagens kryss löst och inklickat. Tack alla som var med och löste idag, ta hand om er i värmen så sörs vi igen om en vecka.

Snabbgenomgången
V 8 Cartwright
L 7 Miriam
V11 Sting
L11 Syd
L 4 Öst
L 3 Ros
V12 Perry
L10 Bra
L 9 Hagar
L 1 Stefan
V14 Demert
V 5 Jeja
V 1 Sundström
L 2 Så
v 6 Art


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

söndag, juli 15, 2018

EFIT 15 juli 2018

Välkommen till FotoBloggen

Det är söndagen den femtonde juli och idag är det dags för Ett foto i timmen. Det är också dags för mig, den ömma modern, storahyster och systerdottern att resa från Ö-vik till Norrköping. Häng på!

kl. 06. Plockar ihop sånt jag brukar vilja äta när jag är på resande fot, snart ger vi oss av.

Kl. 07. Då är vi på väg då!


Kl. 08. Vi har kommit till Härnösand.

Kl. 09.i Sundsvall står bron fortfarande kvar, det är vi tacksamma för.

Kl. 10.vi har haft den obligatoriska glasspausen i Gnarp och passerat Hudiksvall.

Kl. 11. Lunchpaus i Tönnebro. Strax efter att jag tog bilden blev bordet invaderat av spindlar så vi flyttade på oss.

Kl. 12. Färdigäten så nu är vi på väg igen. Det är för varmt.

Kl. 13. Vi passerar Gysinge och funderade lite en kort stund på om vi skulle besöka herrgården men beslöt oss för att åka vidare till Sala istället.

Kl. 14. Vid Sala silvergruva. Vi tittade lite på utställningen ovan jord men vågade oss ner under jord.

Kl. 15. Vi tar en fika vid gruvan. Hallonpajen var god men stor.

Kl. 16. Jag vet inte vart det här är, tror det var innan Kungsör.

Kl. 17. Älskar sånt här. Helt plötsligt såg vi ett slott från vägen så det blev till att vända. Slottet heter Stora Sundby slott. Jag måste googla och ta reda på information om det.


KL. 18. Hemma! Har ställt in packningen i hissen.

Kl. 19. Vattnar igenom blommorna på balkongen och ser till min glädje att bougainvillean som tog sån stryk av ohyra tidigare börjar komma igen.

Kl. 20. Har hämtat upp fläkten från källaren.

Kl. 21. Pustar ut i soffan och tittar på Hajen.

Det får bli den sista bilden för den här dagen. Fler som är med och fotar denna dag hittar du här.



Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

lördag, juli 14, 2018

Melodikrysset vecka 28 2018

Välkommen till KryssBloggen

God morgon löjlisar och olöjlisar! För tredje lördagen i rad är jag nu på annan ort, denna dag är det Örnsköldsvik som står för värdskapet och det är lika varmt och torrt här som överallt annars. Men igår fick jag faktiskt höra lite åskmuller, på avstånd i och för sig men jag tar det jag kan få.

Krysset då, vad tror ni om Bäckman på lodrätt sju och Oman på vågrätt tio?

Det hade ni väl inte glömt, att Edward Blom tävlade i årets melodifestival med Livet på en pinne.

Teddybjörnen Fredriksson var ju med som en slags ledtråd i Ring så spelar vi i morse. Skrivit den har Lasse Berghagen gjort och björnen har en nos av garn.

Veckans finska bidrag. Beatles Yellow submarine var för övrigt med för bara någon vecka sedan men vad gör väl det, vi skriver in gul på vågrätt åtta.

Den är fin Mats Paulsons Visa vid vindens ängar, och i den får vi veta att det fladdrar till i en tyllgardin.

Det där var den så kallade supergruppen Traveling Wilburys, bestående av bland andra George Harrison, Roy Orbison och Tom Petty med Handle with care (erybody needs somebody to lean on).

Gamle svarten
kamrat på mina färder
Gamle svarten
den bäste här i världen
När din vanrdingsfärd är över
väntar gröna ängars klöver
på dig, min trogne gamle vän


Bäckman blev alltså Madonna istället. Tycker inte att Living for love är speciellt bra. Har dock för mig att det var en gång när Madonna framförde den som hon drogs omkull på scenen och ramlade.

Födelsedagsvals till Mona med Benny Andersson och Orsa spelmän.

Musikstilen Louise Hoffsten spelar är blues.

Tänka sig, tidigare i veckan funderade jag på att skaffa en Bieber-lugg och idag spelas han i Melodikrysset. Som en skickelse.

Anna, du kan väl stanna, hemma hos dej
månen och grammofonen, frestar de ej?
Vinet och apelsinet, det har jag köpt åt mej.
Så lilla Anna, åh, lilla Anna
du kan väl stanna där hos dej!


Det är Olle Adolphson som skrivit 34:an.

Ja men då var dagens kryss löst och inklickat. Tack alla som var med och löste idag, ta hand om er så sörs vi igen om en vecka.


snabbgenomgången
V 4 Edward Blom
L 1 Berghagen
V13 Nos
V 8 Gul
V11 Gardin
L 2 Traveling
L 5 Wilburys
V14 Gamle
L 7 Madonna
L 3 Mona
L 6 Blues
V 9 Bieber
V10 Anna
L12 Olle


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

fredag, juli 13, 2018

En lisa för själen

Välkommen till SemesterBloggen

Sommar hos päronen betyder surströmmingsätande. Den här sommaren fick vi tyvärr bara till en skiva, hos min gudmor men gott var det och väldigt trevligt.

När vi ätit klart satte jag mig i gungstolen på verandan och njöt i fulla drag av den fantastiska utsikten. A's trädgård är underbar och när man går runt i den hittar man hela tiden något nytt. Små figurer, ludna växter, härliga krukor.

Även hos min storahyster hittar jag roliga saker. Eller vad säger ni om den här bänken som står på deras bro (trapp). Det där runda är två kuddar det är tänkt att man ska sitta på. Jag vet inte jag, tycker allt att det ser ut som något annat man brukar sitta på.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

söndag, juli 08, 2018

Vägen hem

Välkommen till ReseBloggen

Så var det dags att åka upp till Ö-vik då, hem. I år tänkte vi göra ett planerat stopp på Turistkaféet Älvhöjden i Skattungbyn men när vi kom dit hade de tyvärr stängt för renovering den här sommaren, så vi får hålla oss till tåls till nästa år istället.

Istället fick första stoppet bli på Jim Reeves museum i Voxna. Ett privat museum som drivs av en riktig eldsjäl (kommer tyvärr inte ihåg namnet på honom) med ett riktigt genuint intresse för Jim Reeves. Det finns nog inget han inte kan svara på då det gäller Reeves. Har du minsta lilla intresse för Jim Reeves och har vägarna förbi ska du absolut åka dit.

Det blev även ett besök på Mobackes trädgårdscenter. Vi snubblade över stället ifjol men då hade vi inte plats i bilen för att köpa något. I år var vi bättre förberedda. I centret finns ett bra kafé, Lilla K's trädgårdskök med trevlig personal, gott fika och ett bra utbud för den som inte äter gluten.

Men bäst är ändå när man kommer till Höga kusten. Den här fantastiska utsikten kommer från Norabygden, strax norr om Högakustenbron. Det finns ingen annan plats som Höga kusten.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

Femte året på Dalhalla

Välkommen till KonsertBloggen

Tio somrar har Malena Ernman haft konserter i Dalhalla, Den ömma modern och jag har varit där på hälften av dem så vi firade femårsjubileum i år. Årets gästartister var Sarah Dawn Finer, Helen Sjöholm och Nils Landgren

Till förrätt fick vi sparris, inkokt abborre, löjrom, gräslök, beurre blanc (smörsås), surdeg, äggula och örter.

Varmrätten bestod av ryggbiff av oxe från dalabönder, potatismos (väldigt mycket), rödvinssky, primörer (morrötter?) lök och örter.

Efterrätten vet jag inte vad det var. Det stämde inte riktigt med det som stod på menyn ock kyparen kunde inte svara när vi frågade. Jo, jordgubbarna kände vi såklart igen och de röda kluttarna var någon slags jordgubbsmousse. Kakan till vänster var fylld med rabarber och den avlånga till höger var gjord av mandelmassa. Det stora vita längst upp tror vi var champagnesorbet.


I början av konserten sjöng Malena Ernman och Sarah Dawn Finer Kents Sverige. Texten till den låten är så fin och går rakt in i hjärtat varje gång jag hör den.


Sarah Dawn Finser sjöng även Kärleksvisan och tillägnade den till Rikard Wolff.

Det kan bli ganska kyligt där i gropen så det var skönt att kunna ta på sig lite värmande muddar men nog såg det lite lustigt ut med tanke på att det är juli.

Som vanligt fick vi en fin och rolig konsertupplevelse så det lär nog bli ett sjätte år för oss, om Malena Ernman kör ett elfte.


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak