fredag, juli 12, 2019

Blommor blommor blommor

Välkommen till BlomsterBloggen

Om man gillar blommor och är i Uppsala så måste man så klart besöka Linneträdgården.

Så. Många. Blommor. Det ska finnas över 1000 olika arter i det som är Sveriges äldsta botaniska trädgård. Jag trodde att det var Linné som hade anlagt trädgården men se så var det inte. Istället var det Olof Rudbeck som redan 1655 anlade trädgården. 1741 tog Carl von Linné över det som fanns kvar av trädgården

Den ömma modern och jag ville ha exemplar av det mesta som växer i trädgården. Vi blev faktiskt lite förvånad över att de inte sålde några fröer i museibutiken. Det lär dröja många år innan jag har en egen trädgård, om det någonsin kommer att hända, men visst borde det gå att odla saffransliljor i en stor kruka på balkongen.

Vid trädgården ligger Linnémuseet i det som var Linnés professorsbostad. Självklart gick vi in där men vi orkade inte ladda ner audioguiden och det var ett misstag för det fanns nästan ingen information att läsa sig till.

Stora salen på övervåningen. Här höll Linné föreläsningar som var så populära att det stod åhörare ner i trappen.

Utanför museet finns Carl Eldhs staty över Carl von Linné.

När vi var klar i Linnéträdgården och -museet var vi rätt trötta i fötterna så då blev vi hämtade av K. Så himla behändigt.

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anni sa...

Funderar lite här och undrar om det är Linnéträdgården jag har besökt. Jag trodde ju det, men känner inte igen mig på bilderna ...

Vonkis sa...

Anni
Du var kanske i Linnes Hammarby eller i Botaniska trädgården?