lördag, mars 14, 2020

Melodikrysset vecka 11 2020

Välkommen till KryssBloggen

God morgon löjlisar och olöjlisar. Hur har ni det med covid-19-oron? Jag tillhör riskgrupperna och är faktiskt inte så värst orolig, tror det beror på att jag följer Agnes Wold och Emma Frans på twitter, rekommenderar alla med twitter att göra det.

Se där, en svensk version av Love me tender.
------
Det var Country four med sin Timmen blå vi fick höra.
------

Och så lite Under the boardwalk i bossatakt.

Hon har verkligen en bred repertoar Laleh, här med Winner.

Känner igen melodin som signaturen till Söndagsöppet och söndagen utspelar sig på helgen.

Klassiskt är inte mitt område men så får jag vetat att Elīna Garanča sjöng Cavalleria rusticana. Tack för den.

Fin version av signaturen till Bamse, Olof Thunberg som gjorde rösten till Bamse gick ju bort för ett tag sedan.

Jan Johansen sjöng Det är du med text av Camilla Läckberg.

Den kryssare som inte kände igen Ju mer vi är tillsammans...

Klassisk låt till fråga om R.E.M. Losing my religion.

Albert Hammonds Freedom come freedom go fick den finfinfa titeln Hörrö Rut när den gjordes på svenska.

Kul att få höra Moa Lignell sjunga igen, det var ett tag sedan jag gjorde det. Låten heter Tillbaka till livet.

Ja ni, då var även det här krysset löst och inklickat. Tack alla som var med idag. Ta hand om er så sörs vi igen om en vecka!


snabbgenomgången
L 2 Love me tender
V11 Under
V 1 Laleh
L 3 Helgen
V 5 Cavalleria
V 4 Rusticana
V 6 Bamse
L 1 Läckberg
V 9 Jan
L 9 Ju
L10 Mer
L 4 R.E.M.
V 8 Rut
V 7 Moa


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

107 kommentarer:

Christer sa...

God förmiddag! Här på Limhamn skiner solen från en klarblå himmel och termometern visar + 3 C. På grund av hysterin kring detta virus blev innebandyn inställd. Vad gäller viruset så skall man respektera beslut samt vara försiktig men man behöver inte älta det. Själv befinner jag mig inom riskgruppen men jag hyser ingen oro. Fr.o.m. kl. 12.00 stänger Danmark sina gränser för utlänningar och jag befarar att fullständig kalabalik kommer att uppstå.

Petra sa...

Godmorgon från ett soligt och kyligt Falun. Nu är hela familjen samlad igen, dottern kom hem i onsdags.
Är inte så orolig för att bli smittad av corona, däremot var jag mer orolig/nervös om dottern skulle bli fast i utlandet pågrund av eventuella karantäner.
Vi pratade jag och min man om våra föräldrar hurvida de skulle klara smittan. De är över 70 år alla men friska så det borde inte bli några större problem gör dem.

Petra sa...

Jo, det jag får göra mer är att lugna barnen på jobbet. Några är oroliga eftersom det är några som har dött.

Kjell Sigbjørn sa...

God Morgen
Ja det har blivit stora ändringar dom sista dagarna. Här i Norge är allt dom när stängd ner. Alla skolor är stängda. Alla sportevenemang og simhallar, frisörer och tandläkarna för att nämna något annat som är stängda. Affären jag jobbar på är inte stängd, fast vi har tatt i en del tiltak att vi har stängt ner kaffekroken, städa ner affären med sprit flera gånger dagligen, fast i dag har jag fri och är hemma. Vi får ta dag för dag för att se vad som händer dom närmaste dagarna. Ingen idrott på tv, bara extra nyhetsändingar hela dagen här, så det blir melodikryss i dag tillsammans med är.

Vonkis sa...

Christer
Ja, det blir intressant att se hur det utvecklar sig i Danmark när de stängt gränsen. Vad det nu ska vara bra för, smittan finns ju redan i landet.

Petra
Skönt att ha alla på plats.

Visst blir det en del frågor från eleverna men jag hänvisar till Agnes och Emma och då blir de lugnare :-)

Anna Wärn sa...

Godmorgon från ett soligt Björkhagen. Corona eller inte nu kör vi 🎶🎶📻✏️.

Kerstin Nilsson sa...

Gomorron-1 o sol, för kyligt för vårkänslor. Corona, jag tillhör riskgruppen. Orolig, lite grann.

Vonkis sa...

Kjell Sigbjørn
Kul att du är med och Melodikryssar igen även om anledningen är tråkig.

Jo sa...

Morrn, morrn från ett strålande soligt Borås.
Jag är inte så orolig för mig själv, eller min son eller sambo. Jag är orolig för min mamma och pappa, men de är försiktiga. Vad jag dock ÄR orolig över, är folks panik. Jag är orolig för vad som händer när saker eskalerar panikmässigt. Folk bunkrar toapapper som om det är magsjuka som går och köper upp allt ris som finns (varför just ris), vilket innebär att de som klarar av att gå ut nu, när smittspridningen är hyfsad, kanske måste gå ut igen när riset etc kommer tillbaka. Då kanske det är mer smitta ute i samhället och en gammal tant utsätts för mer, helt i onödan. Jag har svårt att tro att ALLA som bunkrar nu, verkligen har behov av att göra det just nu. Folk blir ego på ett obehagligt sätt. :(

Bettan sa...

God morgon! Bytt pass idag så jag hinner krysset, ang Corona är jag inte heller orolig, tillhör också riskgrupper men på jobbet är det lite hysteri men det måste det ju vara när man jobbar med gamla människor! Vi ska också sprita överallt flera ggr om dagen! Det är värre hysteri nu än när vi hade magsjukan på vår avd men bättre det än att det ska spridas till dom gamla! Vi har inte besöksförbud men dom avråder att besök.

Janne sa...

God morgon från ett soligt GBG .

Bettan sa...

Jo: Håller med fullständigt! Häromdagen var jag och skulle handla, folk va som galningar och slet varor ur händerna på mig samt snodde varor ur min vagn. Några började slåss över varor som det fanns mycket av

Vonkis sa...

Anna Värn
Vi kör så det ryker!

Kerstin Nilsson
Här strålar solen idag.

Bettan sa...

förra veckans svar:

L 1 Håkan
V 1 Hellström
L 5 My
V14 Way
L 2 Lill
V 6 Kalle på spången
LV 9 Sången
L12 Tass
V15 Persson
L13 När
L 3 Svensson
L11 Bron
V10 Babs
V 7 Nubbar
L 4 Rapport
V 8 Sport

Lena sa...

Morrn från ett soligt -3 gradigt Luleå. Här är Coronasmittan på gränsen till hysterisk. Allt ställs in, bl.a. SM veckan som skulle varit 25-31/3 vilket är väldigt trist. I affärerna gapar hyllor tomma på pasta,gryner och konserver :-) Själv tar jag det med ro. Har meddelat mina elever att de ska vara hemma om de är sjuka, vilket de ska vara i vanliga fall också.

lasse sa...

Vonkis : Tillhör också riskgrupp, så vad göra. Annars lyser solen här i Gävle. Packningen fortsätter, bara 1 1/2 vecka kvar nu.

Vonkis sa...

Jo
Ja, det där med bunkrandet verkar helt galet. Folk måste tänka ett steg längre än de gör. Samtidigt förstår jag att folk blir oroliga när vissa media går på som de gör med foton på tomma hyllor, krav att skolor ska stängas och uttalanden om att regeringen framstår som svaga. Mitt tips är att lyssna till de verkliga experterna, inte på alla förståsigpåare.

Bettan
Förstår att det blir annat på ett äldreboende, där kan man snacka om många riskgrupper på samma plats. Samtidigt. Vad händer om skolorna stängs och personal måste stanna hemma för att ta hand om barn?

Janne
God solig morgon!

Bettan
Men herre gud, låter verkligen helt galet.

Anne sa...

God morgon alla. Här är vi flera i riskgruppe men vi tar det lugnt. I dag firar vi sonens födelsedag med tårta och njuter av att vi har solsken idag

Jo sa...

Jisses! Inget slagsmål när jag handlade, men jag förundrades över mycket. Varför köper folk ris som om det vore guld? Vad hände med potatis? Och vad ska folk göra med alla bönor de hamstrar? (Aaah, kanske är därför de köper två balar toapapper?)
Och baka ska folk visst också göra som tokar? Varför då, när jästen går ut före det nybakade brödet som det fanns mängder av? Varför beter sig en del som om att tvätta händer och vara hemma när man är sjuk vore ett nytt påfund?!
Så många frågor!

Jo sa...

Love me tender

lasse sa...

Har varit bättre med med Galenskaparnas version, Lån me tänder, lån mig snus, je’ ska ut och fri’

Vonkis sa...

Lena
Precis, de ska bete sig nu som de ska bete sig i vanliga fall. Galet att man ska behöva lära folk hur man tvättar händerna på rätt sätt.

lasse
Det är lite så jag känner. Det finns inget vaccin, ingen rekommendation att stänga in sig. Så jag kör på, undviker att hänga i stan men det gör jag ju i vanliga fall också :-)

Kjell Sigbjørn sa...

Love me tender

Christer sa...

Under

Jo sa...

Ja, jag kan förstå minoriteten som faktiskt måste tokisolera sig nu pga riskgrupp. Men de kanske inte KAN göra det pga att "vanligt folk" har köpt två balar toapapper var osv.
Maten förstår jag inte heller. Ska alla äta ris och bönor?! Det finns ju sjukt mycket att köpa som går att lagra och faktiskt laga god mat av. Och vi har enligt all expertis gott om mat i landet, så det tar nog inte slut på ett tag. Om inte vissa tokbunkrar, dvs...

Anna Wärn sa...

Under

Kjell Sigbjørn sa...

UNDER (the boardwalk)

Kristina sa...

Under

Christer sa...

LALEH

Petra sa...

Låter som lalhe

Kristina sa...

Laleh

Petra sa...

Laleh stavas det

Anna Wärn sa...

Laleh

Vonkis sa...

Anne
Njut av både sol och tårta :-)

Jo
Ha ha ha.
Din koppling mellan bönorna och toapappret, jag går åt!

Vonkis sa...

Jo
Det blir lite självuppfyllande profetia av det hela. Folk köper slut på basvaror och sedan postar man bilder på de tomma hyllorna. Samtidigt går leverantörerna ut med att det finns mat men att de inte hinner få ut allt eftersom folk helt plötsligt köper så kopiösa mängder av allt.

Christer sa...

HÖSTEN

Anna Wärn sa...

Hösten

Kristina sa...

Helgen

Unknown sa...

Helgen?

Kristina sa...

På söndag på söndag

Christer sa...

HELGEN skall det vara

Petra sa...

Varför bunkra konserver? Det är ju inte strömmen som har försvunnit. Min kyl och frys fungerar utmärkt trots corona och frysen är för det mesta full med mat så vi klarar oss i minst två veckor.

Unknown sa...

Cavalleria rusticana.

Unknown sa...

Cavalleria Rusticana

Jo sa...

Precis! Man kan tro att en komet ska träffa jorden och slå ut all vanlig civilisation?

Eva sa...

Godmorgon från Härnösand
Har isolerat mig och familjen i en vecka nu på grund av förkylning.(inga misstankar att det är corona men vad vet man) har turen att kunna jobba hemifrån. Har inte invetenterat affärerna, men kanske behöver ta oss en tur dit idag. Får se hur galna Härnösandsborna har bunkrat:-)
Känner mig lite orolig för detta, men mest för mina äldre släktingar.

Unknown sa...

Cavalleria rusticana

Lena sa...

Tack för den Unknown :-)

Vonkis sa...

Unknown 10:23
Tack!

Anne sa...

När folk är oroliga bunkrar dom och sen känner dom sig som om dom har koll på läget och blir lugnare...tror jag.

Jo sa...

Ja, och samtidigt är tant Astrid 85, lite för sen i vändningen och hann inte springa fram nu när hon äntligen vågat sig ut, så hon måste ut igen för att Domedags-Per har ful-hamstrat allt... :/₩₩

Jo sa...

Bamse

Christer sa...

BAMSE

Anne sa...

Tack. Där var det ingen här som hade aning.

Bettan sa...

halvtid:
V1/
V4/ Rusticana
V5/ Cavalleria
V6/ Bamse
V7/
V8/
V9/
V11/ Under


L1/ Laleh
L2/ Love Me Tender
L3/ Helgen
L4/
L9/
L10/

Anna Wärn sa...

L3 måste vara Helgen

Anonym sa...

Kanske att L4 är R-E-M

Bamse sa...

Bamse🤩

Jo sa...

Jo, så är det ju, men de kan ju tänka lite på andra som kan behöva det mer just nu..

Själv tycker jag att ris, bönor, jäst och toapapper låter som en sjukt tråkig isolering. Själv ska jag införskaffa mer bubbel och glass idag, då jag anar att jag kommer att vara/jobba hemma nästa vecka. :D

lasse sa...

Vonkis: Arbetar på en skola med ca 430 elever+ ca 80 personal. Gäller restriktionerna om sammankomster oss ?

Vonkis sa...

Petra
Nej, jag begriper det inte heller.

Jo
Eller att zombiekalypsen är på gång.

Eva
Men då får ni snart ge er ut igen :-)
Härnösandsborna brukar väl vara något mer sansade så vi får hoppas att det finns mat, och toapapper, kvar.

Kristina sa...

Kan också vara rockgruppen REO

Jo sa...

Tack!

Vonkis sa...

lasse
Nej, för på en skola står eller sitter inte alla tätt tillsammans, som man gör på en föreställning. Därför inga restriktioner gällande antal för skolor.

Jo sa...

Läckberg?

Anne sa...

Läckberg?

Anna Wärn sa...

Läckberg
Jan

Christer sa...

JU MER

Vonkis sa...

*spara*

Anne sa...

Ju mer

Eva sa...

Just toapapper fattar jag inte... det finns ju dusch i värsta fall ? :-)

Anna Wärn sa...

Ju mer

Christer sa...

R-E-M

Anna Wärn sa...

R.E.M

Anonym sa...

R.E.M

Petra sa...

Ju mer vi är tillsammans, tillsammans, tillsammans gladare vi bli.

Anonym sa...

Såg dem i Göteborg och fick deras skiva signerad på Bengans

Eva sa...

Fast just nu ska vi ju vara mindre tillsammans 😁

Vonkis sa...

Jo
Ska jag bunkra kommer jag garanterat följa ditt exempel :-)

Vonkis sa...

Eva
Ha ha ha

Kristina sa...

REM

Vonkis sa...

Vad tror ni om Mia Skäringer till vågrätt 7? Eldemannen brukar gilla att slänga in henne som sjungande skådespelerska mellan varven.

Janne sa...

eller moa martinsson

Christer sa...

RUT

Janne sa...

Rut

Kristina sa...

Rut

Anna Wärn sa...

Rut .

Petra sa...

Rut

Anne sa...

Eller M.I.A..

Kjell Sigbjørn sa...

Hörru RUT

Kjell Sigbjørn sa...

Sten Karlson & Salta Mandlar sjöng inlåten på 70 talet

Christer sa...

MOA Lignell

Bettan sa...

dagens kryss
V1/ Laleh
V4/ Rusticana
V5/ Cavalleria
V6/ Bamse
V7/ Moa
V8/ Rut
V9/ Jan
V11/ Under

L1/ Läckberg
L2/ Love Me Tender
L3/ Helgen
L4/ R.E.M
L9/ Ju
L10/ Mer

Christer sa...


Då var det klart! Ha en fin lördag! Vi sörs nästa lördag!

Anna Wärn sa...

Moa Lignell
Hej och tack för mig. Ska ta en skön promis i Nacka reservatet.

lasse sa...

Varför är den tyska skruven så ledsen ?
Den saknar sin ”mutter ” !

Lena sa...

Tack för i dag alla. Nu ut i solskenet och njuta av vårvintern. Ha en fortsatt fin helg och vecka i Coronavirusyran :-)

Eva sa...

Tack för idag - håll er friska tvätta händerna
Kram

Anne sa...

Tack alla för den här gången. Ha en bra vecka och ta hand om er så sörs vi på lördag.

Christer Burlin sa...

Moa Lignell

Kjell Sigbjørn sa...

Då var krysset klart även den lördag! Trevlig Helg,

Bettan sa...

Ha en bra dag så sörs vi nästa lörd

Petra sa...

Tack för idag, tror vi följer Jo att bunkra lite glass, bubbel har vi redan men choklad och lite godis kanske vi skall ta och bunkra med. Ikväll blir det stjärnornas stjärna. Önskar er en trevlig helg.

Kerstin Nilsson sa...

Tack för idag.Ha det bra

Jo sa...

Ha en fin vecka, håll er friska (Och sansade) så sörs vi på lördag!

Vonkis sa...

Tack för idag allihop.
Ta hand om er, och bunkra glass i stora lass, så sörs vi igen nästa lördag.

Janne sa...

Tack för idag alla vi sörs nästa kryss.Jag tillhör risksonen för coronavirus så jag tar det försiktigt och håller mig mestadels i min lägenhet men ibland måste man ut och handla.