lördag, mars 28, 2020

Den sjunde dagen: Melodikryss, promenad och Earth hour

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag nummer sju i isolering. Just nu sitter jag i mörkret och skriver. Det är Eart hourh 2020 och det enda som lyser hos mig förutom datorskärmen är solcellslamporna som börjat komma till liv på balkongen.

Lyxade till det med tunnpannkakor och hemmagjord jordgubbssylt. Smeten räcker till imorgon också. Tror baske mig jag ska ha pannkaksfrukost i alla fall en dag varje helg under den här perioden. Ska bara komma ihåg att köpa hem lite apelsiner att klyfta och ha till.

Eftersom det är lördag har jag löst Melodikrysset i grupp, det är sedan gammalt. Faktiskt kommer det ett eget inlägg om det imorgon.

Efter krysset ringde K och medan vi pratade tog jag mig en promenad, den första på en vecka! Det blev ungefär 30 minuter ute i solen och den avslutades på bästa sätt. För vet ni vad. När jag gick förbi torget stod det en blomförsäljare där så jag passade på att köpa med mig några penséer. Imorgon ska jag plantera dem på balkongen.

Igår skrev jag till Lundby trädgård som jag brukar åka till några gånger varje sommar för att handla till balkongen. Jag fråga hur de brukar ha det med kunder på mornarna och faktiskt fick jag veta att på vardagarna och söndagarna brukar det inte vara så många kunder när de öppnar. Kanske kan jag åka dit någon gång framöver. De har ju sin försäljning utomhus (och i några växthus) och det borde gå bra.

När jag kom hem efter promenaden var klockan nästan 12 så då blev det till att applådera till stöd för bankerna och storföretagen.

Sedan har jag mest tagit det lugnt, lagat mat, ätit en bit perfekt kladdkaka (vet inte om jag vågar baka kladdkaka någon mer gång) och tittat på dokumentären Hitlerjugend på SVTPlay.

Vad har du haft för dig idag?


Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken skön dag. Härligt med en promenad och vilken tur att det var blommor på torget!
Vi skulle ju till den handelsträdgården tillsammans i år. Men det kanske kan bli ett annat år.
/den ömma modern.

Vonkis sa...

Den ömma modern
Det var verkligen skönt att komma ut på en promenad, välbehövligt.
Vi får spara Lundbys till nästa år.