lördag, mars 21, 2020

EFIT 21 mars 2020

Välkommen till FotoBloggen

Jaha, då var det dags att ta Ett foto i timmen igen och jag höll nästan på att missa det då jag trodde fotodagen skulle vara imorgon. Hemska tanke.

Kl. 07. Skickade en handtvättsfilm till Systerdottern. Fick tydligen en tummen upp tillbaka. Jag tyckte det såg ut som en arg person som sådär verkligen snörper på munnen. Eller möjligtvis en påskkyckling...

Kl. 08. Köpte lite blommor igår och nu har jag ställt dem i karantän i badkaret. Nej, det har inte mad covid-19 att göra utanär en säkerhetsåtgärd ifall det följt med någon ohyra från affären. Och ja, det är mörkt på bilden för lampan i badrummet har gått sönder. Förhoppningsvis får jag hjälp att fixa det under dagen.

Kl. 09. Blev påmind om att det är Rocka sockorna idag. Nu har ju jag i och för sig på mig strumpor men jag tänker att det räknas ändå.

KL. 10. Melodikryssar i vanlig ordning då det är lördag. Det var lite mer att bita i dag än det brukar vara, sånt uppskattas.

Kl. 11. Tror att jag pratar med K nästan varje gång det är EFIT.

Kl. 12. Det har luktat mögel i mitt kylskåp några dagar. Självklart har jag tittat och kastat det som verkade dåligt men lukten har varit kvar. Så idag börjar expedition kylskåpssanering. Synd bara att det ska ta sådan tid eftersom jag måste vila med jämna mellanrum. Men men, innan dagen är slut ska det väl vara klart i alla fall.

Kl. 13. Något säger mig att jag hittat orsaken till mögellukten. Förstår inte hur jag har kunnat missat den tidigare.

Kl. 14. Tog en paus i kylskåpssaneringen för att gå ut med soporna och handla. Hade tänkt köpa tomater men det fick vara.

Kl. 15. Inspekterar ägorna. Nog verkar det finnas lite liv i lådan efter vintern.

Kl. 16. Tittar runt bland lite andra efit:are.

Kl. 17. Äntligen klart, gu så skönt. Inser dock att jag har mycket ägg och många konserver. Kanske skulle jag ta med mig de inlagda plommonen och lite glass till jobbet?

Kl. 18. Hade tänkt göra köttfärssås ikväll men efter en dag med kylskåpet orkar inte händerna hacka någon lök. Det får bli oxpytt med ärtor, majs och paprika istället.

Kl. 19. Läser två corona-relaterade nyheter som berör mig på olika sätt. Den om att läkemedel mot malaria ska sättas in mot covid-19 gör mig fundersam och lite orolig då jag äter sådan medicin dagligen. Kommer mina mediciner ta slut nu? Den om charlatanerna som försöker lura på människor att de ska äta diverse kosttillskott, dricka silvervatten (kolloidalt silver), tvätta sig med såpa och vara glad för att klara sig mot viruset (eller andra infektioner för den delen= gör mig riktigt förbannad.

Kl. 20. När man är låg och/eller på dåligt humör, då kan man lite på eurovision song contest. Det är ju omöjligt att inte bli på bra humör när man får se en hel hoper gubbar springa omkring och trummelummar.

Kl. 21. Har faktiskt bara spolat förbi två bidrag, Danmark och Azerbajdzjan. Reklamfilmerna mellan bidraget hoppar jag dock konsekvent över.

Kl. 22. 12 poäng av Island. Vem hade kunnat ana det?

Avslutar fotandet där. Andra som är med och fotar sin dag hittar du här.



Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna i Riksdagen - Nej tack
Free Dawit Isaak

18 kommentarer:

joakim sa...

Tittar förbi din dag.
Dessa tider är uttrycket att spotta i näven kanske inte så aktuell :D

Micke sa...

Tagit fel på dag?
Nu får du ta skärpa dig! :)

Ja, den där filmen säger ju en hel del..

Vonkis sa...

joakim
Ha ha. Inte i det offentliga kanske men hemma får du nog spotta hur mycket du vill i händerna. Bara du tvättar dig efteråt :-)

Micke
Jag vet, skäms å det grövsta.
Tummen brukar jag komma ihåg men insåg när jag säg filmen att jag glömmer handleden.

Karoleen sa...

Blomkarantän var ju väldigt smart! Har jag aldrig tänkt på att det skulle behövas men det är ju klart.

Annika sa...

God morgon kikar in på din EFIT-dag
Bra tänk med blommorna

Anonym sa...

Trodde det var den lilla Clivian som blommade så fint. Härligt att de finns att köpa. Här vägrar mina clivior just nu. Med doftranka, julkaktusen och asblomman,har upptäkt att det är vår.

// Marianne

Vonkis sa...

Karoleen
Lärde mig det i en blomgrupp jag är med i på fejan.

Annika
Ibland glimmar det till :-)

Marianne
Den verkar inte må superbra just nu clivian jag fick av dig. Tänker att jag ska plantera om den nu i helgen.

joakim sa...

Har du testat att ställa in ett glas med kaffebönor? Det brukar hjälpa mot dålig lukt. De brukar ha det på jobbet :D folk glömmer sin mat tills det börjar lukta illa :D

Anonym sa...

Sätt in en skål med äppelcidervinäger, annan vinäger eller ättika sedan du fått rent. Det hjälper mot lukten om den bitit sig fast i plasten.
// Marianne

Vonkis sa...

joakim
Har inte kaffebönor hemma men ska baske mig köpa till mitt jobb, även där glömmer folk att de ställt in matlådor.

Marianne
Har inte äppelcidervinäger hemma men ättika. Men när jag kom hem rån affären och mögelgurkan varit bort en timme så luktade det nästan inget i kylskåpet längre. Tack och lov.

Razzy sa...

Tittar in på din dag. Jag sätter också blommor i karantän.

Anonym sa...

Bra att du hittade källan. För någon månad sedan hände samma här, men även atttvå hyllor var blöta. Men av någon outgrundlig anledning hade det kommit smällt smör i hålet som justerar avfrostningen. Sedan hade det stelnat och luktade illa, samtidigt som det blev översvämning i ”röret” som leder vattnet till hålet.
Gick bra att fixa, efter lite letande.

//Marianne

Vonkis sa...

Razzy
Skäms nästan över att jag inte gjort det förrän nyligen.

Marianne
Det var lite bös i vattenavrinningen här med men det gick lätt att få bort med en tops. Nu är kylskåpet rent och mögelgurkan ute i soporna :-)

Annika sa...

Men vad är det du har haft i kylskåpet? Kunde ju nästan ha krupit ut själv.

Hanna sa...

Åh vad skönt att du hittade källan till mögellukten! :D

Paula sa...

Det finns alltid de som ska profitera på andras olycka. Se bara på SD-politikern som säljer munskydd för 250 kronor styck. Skämmas borde både han och alla andra charlataner. Tack för titten på din dag. Jag rensade kylskåpet så sent som förra veckan, märkligt vad mycket man kan hitta...

Anni sa...

Nog möglar gurkorna snabbare nuförtiden? Jag vet inte hur många sådana där snuttar jag hittat i min grönsakslåda!
Fin clivia du köpt! Jag brukar gilla att använda det svenska namnet, mönjelilja. Har en gigantisk planta som härstammar från min farmor. Borde plantera om den för den spränger snart krukan. Såg att du hade en som inte mådde så bra, oftast beror det på för mycket vatten. Jag vattnar knappt min alls under vintern, möjligen en skvätt i månaden.
Kul att slingerväxten överlevt i din lilla balkonglåda! Den kommer att bli fin igen framåt sommaren.
Keramiken glaserade jag i fredags och ska hämta redan imorgon, sedan lär det bli ett inlägg :-)

Caroline sa...

Kikar förbi din dag, och även jag har missat dåliga gurkor i kylskåpet att antal gånger :) De möglar så snabbt numera tycker jag.