söndag, juni 04, 2023

Djur på lotten

Välkommen till DjurBloggen

Det är inte bara släktingar och vänner som hälsar på oss på lotten, det är även en hel del djur som kommer förbi oss lite nu och då. Harar finns det en hel del av (vi strödde ut blodmjöl i samtliga rabatter och några lådor), för att inte tala om mördarsniglar, koltrast, sädesärla, duva och lite olika fjärilar.

Tidigare i veckan stötte vi på en igelkott. Den stod och försökte gömma sig vid grannens stuga men den rullade inte ihop sig så den var nog inte allt för rädd för oss.

Ser du ödlan? Den har bott i en av våra regntunnor några veckor. Den flyttar sig så den alltid är på skuggsidan men svanens är alltid i vattnet. Vi får nog se till att sätta ett nät över alla tunnor så vi slipper fler djur i dem framöver.

Vi skulle gärna ha en ha en bikupa eller två på lotten eller en bit in i skogen men det kan vara så att det är för många som är för rädda för bin för att det skulle fungera. Vi har även närt tanken på att ha gemensamma ankor eller gäss på området, så de kan mumsa i sig mördarsniglarna, men det förslaget har vi inte vågat lyfta offentligt än.

2 kommentarer:

Anni sa...

Bikupor är ju win-win! Alla på lotten skulle få bättre skördar!

Vonkis sa...

Anni
Eller hur!

Nu har jag dock fått för mig att lura på föreningen enorma insektshotell som vi kan bygga tillsammans. Kanske går de på den.